Mal rotllo a Zarzuela. I amb raó. Letícia ha tornat del seu viatge de dos dies com a cooperant a Mauritània i estaria desitjant tornar a fer la maleta per fotre el camp ben lluny del seu maridito. Per què? Perquè quan el deixa sol, les fa grosses. Mentre ella empassava quilos de sorra enmig d'una tempesta al Sàhara, Felip anava als toros i ensorrava la suposada nova imatge de la Casa Reial. Un mentida: per molta colònia que li posis a un cos putrefacte, la sensació olfactiva és sempre la mateixa: la ferum. El rei ha entès molt malament el significat de 'corrida de beneficencia' a Las Ventas: de beneficis, cap ni un que sigui positiu. Només afavoreix la perpetuació de la caspa espanyolista i a la cultura de la crueltat. En canvi, l'única que ha fet alguna cosa útil aquests dies és la reina, curiosament la que no té el cognom Borbó al DNI. 

Letizia tormenta arena Mauritania gafas sol EFEjpg
Letícia en plena tempesta de sorra a Mauritània / EFE

Les reaccions a l'escenita de Felip rebent un bany de masses esfereïdor mentre gaudien amb la sang i la mort d'animals indefensos han estat nombroses i lapidàries. La Corona fa vergonya aliena i son els seus pitjors enemics. Una fàbrica de republicans de primera magnitud, sens dubte. El que projectava el monarca davant d'una extasiada Isabel Díaz Ayuso és l'Espanya dels tòpics de sol, paella y toros. Vaja, el novamás de la modernitat. Quina herència que deixarà a les seves filles, mare de Deu senyor. I ens queixàvem de Joan Carles. 

Felipe con Ayuso en los toros GTRES
Felip VI amb Isabel Díaz Ayuso als toros / GTRES

Bé, veurem si aquesta herència en forma de títol de reina acaba materialitzant-se o, si quan a l'Elionor li arriba el moment d'agafar les regnes de la casa tots han hagut de fugir i amagar-se a Abu Dhabi com l'avi. Ves a saber. Que ningú s'espanti si això acaba passant, perquè el Borbó està comprant totes les butlletes de la tómbola. Si més no és el que opina amb la seva clarividència habitual Pilar Eyre, la cronista reial i escriptora que millor coneix què s'està coent a la monarquia. La barcelonina, defensora a ultrança dels drets dels animals, fa una premonició demolidora, punyent i amb tota la intenció del món, com sempre en fa: "Felipe en los toros jaleado por la “afición”, “viva el rey taurino”. Letizia con chaleco rojo de cooperante al lado de refugiados y mujeres maltratadas. Letizia gana, Felipe pierde… si pierde el rey, todo el tinglado se viene abajo".

(Alta) Entrevista Pilar Eyre, escritora - Foto: Montse Giralt
Pilar Eyre / Montse Giralt

Intenció i un sarcasme que no te l'acabes, per cert. Com a experta en matèries majestàtiques i posseïdora d'una prosa fabulosa, Eyre està exhibint últimament una capacitat brutal per imaginar-se els diàlegs que es produeixen a la intimitat de la Família Reial i del propi matrimoni. Ho va demostrar fa dies amb la trobada entre Felip i Joan Carles, i torna a fer-ho amb la presumpta allisada que Letícia hauria propinat al seu home. Sublim: "A ver, marido, yo me voy a Mauritania, me plantifico el chaleco…”, “te quedaba muy mono”. “Calla. Voy como cooperante y tú mientras, a los toros!” “Fui obligado, el lobby taurino…”. “Ni lobby ni loba, que somos?” “Modernos y ecologistas”. “Pues eso!”". I després, a dormir al sofà. 

felip leticia enfadats sagrada familia GTRES
Mal rotllo entre Felip i Letícia / GTRES

El republicanisme somriu: amb els Borbons n'hi ha prou per acabar amb la monarquia.