Per Sant Jordi es vendrà el llibre El director en què David Jiménez, exdirector d'El Mundo, rebenta l'Estat per dins. Jiménez explica una conversa personal que va mantenir amb el rei Felip quan encara era director d'El Mundo. No és d'oïdes sinó testimoni personal. El rei li va dir: “Si una mayoría no me quiere, no tendré problema ninguno en marcharme y dedicarme a otra cosa”.

tem cuatro

Cuatro

El llibre està sent analitzat pàgina a pàgina pel programa de Minoria absoluta Todo es mentira de Risto Mejide a Cuatro. Pilar Rahola, preguntada per aquesta franquesa reial respon: "Lo tiene muy fácil, que diga públicamente que España lo vote en un referéndum. Me cuesta creer que quiera dejar el cargo. En Catalunya no lo aprueba más del 12%, ni los votantes del PP. Si tanto le pesa el cargo, las prevendas, las comisiones de los saudís, le ayudaremos a hacer el referéndum". 

rahola cuatro

Cuatro

La xarxa es creu el director però no el rei Felip. És cert que li va dir que plegaria però per quedar bé:

felip diu adeu amb la ma GTRES

GTRES

El director del diari creu que Felip VI sap que el seu temps i el de la monarquia potser han acabat i afegeix "Por la forma en la que me lo dijo supuse que lo había deseado en alguno de sus días grises". El dia més gris de la Corona va ser el 3 d'octubre de 2017 quan el Rei va fer-se portar les càmeres a Zarzuela i va televisar un discurs amb el lema "A por ellos" on amenaçava l'independentisme i ometia els ferits per la brutalitat policial de l'1-O. L'autèntic dia gris va ser pels ferits de cops de porra per votar en un referèndum. Ara el rei diu que accepta un altre referèndum, monarquia o república. Ho té fàcil: que es faci portar les càmeres de TVE a Zarzuela i ho digui a Espanya.