El rei Felip VI té 52 anys, ni jove ni gran. La seva salut és una qüestió d'Estat. El secretisme amb que s'ha portat el coronavirus a Zarzuela és un fet. Letícia confinada setmanes pel petó amb la infectada ministra Montero. Les filles Elionor i Sofia sense sortir de Palau i només amb dues aparicions públiques en 3 mesos (Quixot i minut de silenci). Els reis emèrits Joan Carles i Sofia ni això: porten setmanes tancats a pany i clau com leprosos. Aquesta opacitat, la mateixa que va ocultar la fortuna de Joan Carles a Suïssa, fa preguntar-se Jaime Peñafiel si Felip VI té bona salut. 

felip VI camera CRF

Casa Reial

A la seva última columna al diari El Mundo el degà dels cronistes reials recupera una malaltia que va tenir Felip de jove i que se sap incurable: la narcolèpsia. El comportament perdut, cansat i espès del monarca dels darrers dies fa escriure a Peñafiel: "¿Se le ha podido reproducir a Felipe VI la narcolepsia que padecía en la adolescencia, en este caso por cansancio?". Una malaltia neurològica que segons els metges denota incapacitat cerebral de regular els cicles de la son i despertar.

rei felip militar ulls GTRES

rei felip adormit 2  GTRES

rei felip dormint GTRES

GTRES

Peñafiel ja va escriure què li passava a Felip: ""Era un niño malcriado, flojo en sus estudios, con faltas de asistencia y puntualidad y déspota. Con un grave problema añadido: el sueño. Su pubertad le provocaba cierta vagancia, somnolencia y falta de interés general. Se quedaba dormido hasta de pie". Ara en plena crisi sanitària, Peñafiel sospita que aquesta malaltia, de la qual el rei no s'ha curat perquè és incurable, "se le ha reproducido". Elionor ja escalfa per regnar i Letícia cap d'Estat regent fins 2024.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat