Els Reis d'Espanya han començat 2021 amb calma, sense esllomar-se gaire. Les festes de Nadal eren l'excusa perfecta per abaixar el ritme i guanyar-se un descans. Felip va fer esforços titànics durant els discursos del 24 de desembre i el dels militars el 6 de gener: el primer, per llegir el teleprompter. El segon dia, per ficar-se a la disfressa de capità general. De treball intel·lectual, ben poc: les dues intervencions van ser patètiques. Però el que és negre fora de Zarzuela, és blanc a la Casa Reial. Blanc com la neu de Filomena, que ha col·lapsat Madrid i els ha servit en safata una nova argúcia per no fotre ni brou. Una altra vegada.

cibeles madrid nevada filomena efe

Cibeles plena de neu a Madrid per Filomena / EFE

Felipe y Letizia en la Pascua Militar de 2021 GTRES

Felip i Letícia a la Pasqua Militar de 2021 / GTRES

El matrimoni reial i les hereves són, com era Joan Carles el fugit, grans amants de la neu. La única diferència és que mentre el d-emérit preferia les pistes catalanes de Baqueira-Beret, Felip i Letícia són més de muntanyes ben espanyoles, com el Pirineu aragonès. La darrera vegada que els vam veure relliscant (a les pistes) va ser el 2018, lluint vestuari i complements de luxe, més propis de professionals que d'amateurs amb ínfules. Potser que, seguint la moda de molts madrilenys aquests dies, els han fet servir al jardí de Palau. S'hauran quedat amb ganes de més, perquè Felip ha aixecat el telèfon i li ha dit a secretaria: 'cancélalo todo. No voy a trabajar mañana'. Letícia no havia de ser menys, ni les nenes, que segurament veuran com les classes a escola se suspenen pel temporal. S'entén en el cas de les menors, però els adults... Entre tots dos han engegat a dida les seves úniques responsabilitats de l'agenda per al dilluns 11: tres audiències a El Pardo amb l'Associació Societat Civil Ahora, el Patronat de la Fundació Euroamérica i el Consell Assessor d'Intel·ligència Artificial, ell, i una reunió amb membres de la Federació de Malalties Rares, ella. Massa feina. Fora. La xarxa no pot contenir les burles.

Felipe i Letizia esquiando con ropa de lujo GTRES

Felip i Letícia esquien amb roba de luxe el 2018 / GTRES

Felipe y Letizia en la nieve 2005 GTRES

Felip i Letícia gaudien de la neu el 2005 / GTRES

Si no és el coronavirus, és que ha nevat o que "la abuela fuma". Són mestres de l'escaqueig.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat