Toni Cruanyes és el periodista més seguit de Catatunya: edita i presenta el Telenotícies vespre de TV3. Cada dia de l'any el programa més vist del país. La nit de Nadal a les 21:00, mentre totes les cadenes emetien el buit i decebedor discurs de Felip VI, TV3 feia com cada dia  el TN vespre. Cruanyes ho mostra amb una fotografia demolidora, d'orgull. Una medalla:

És una foto del control de realització de TV3 on es comprova què emeten les principals cadenes. A les 21 totes Felip excepte Cruanyes, que començava amb un "Bona nit. Acord in extremis pel Brexit" contraprogramant Zarzuela. TV3 va relegar el discurs al canal 3/24. Ni rastre de monarquia en els titulars de l'informatiu.

felipe discurso TV3

Albert Calatrava informa del discurs, TV3

Dins el TN va informar del discurs 20 minuts després de les 9 per aclarir que no havia condemnat la conducta corrupta confessada a Hisenda per Joan Carles. L'audiència habitual de TV3 li va donar la raó a Cruanyes. El discurs al 3/24 va fer un penós 5,3%. El TN vespre un immens 25%.

audiencies felip catalunya Kantar

Audiències 24-D a Catalunya, font: Kantar Media

Fins fa poc ETB, la TV basca, era l'única que trencava l'absurda norma no escrita que fa que totes les cadenes emetin el discurs. Ara TV3 s'apunta al carro dels bascos. Cruanyes va tornar a dirigir el programa més vist. Ningú arriba a la seva audiència: 500.000 catalans. I el rei apartat. Zarzuela no decideix la graella de TV3.