La presa de possessió dels països llatinoamericans són un gran esdeveniment allà. Felip hi va convidat a totes però l'última ha tingut una espifiada sonada. República Dominicana feia acte solemne en el qual se sol ser molt estricte amb el seguiment al protocol de vestimenta. De punta en blanc per a tothom, els homes amb corbata i calçat negre. Aquest divendres va cridar poderosament l'atenció que un dels seus convidats de luxe, el rei d'Espanya Felip VI sorprengués amb un vestit gris, trencant el protocol establert.

Felip dona la nota, EFE

Per què va acudir vestit amb aquest color? D'acord amb les dades que va oferir Relacions Exteriors a aquell Estat, una de les raons per les quals el rei Felip VI d'Espanya no va ser vestit de blanc seria perquè la regla al seu país, Espanya, és utilitzar aquest color només per a finalitats religiosos, no per a actes amb finalitats polítiques. Una altra de les raons que es barallen és que podria ser per temes de seguretat, per destacar de la resta de convidats.Tanmateix, el protocol dominicà és molt clar, està establert per decret, i en aquest moment el rei no està assistint a un acte oficial a Espanya.

Felip en arribar a Dominicana, EFE

Potser l'explicació a aquesta sorprenent polèmica sigui que s'interpreta que n'hi ha prou amb portar un vestit de color cru a la cerimònia, sense necessitat de ficar a la maleta un de blanc, que no és especialment elegant. Però si és així, ja serien ganes de destacar per destacar. I almenys als mitjans locals molt bé no és que els hagi assegut. El protocol en una Monarquia és especialment sagrat.

Felip de gris, EFE

El protocol no és simplement una qüestió de complir regles, sinó de comunicar valors, tradicions i respecte. La presència del rei Felip VI en la cerimònia, amb la seva vestimenta grisa, va ser un recordatori del delicat art d'entendre la diplomàcia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!