Que Felip i Letícia se les empesquen per passar tant temps com puguin separats l'un de l'altre és una evidència. Que els monarques, tot i mantenir el paperot de fer veure que són un matrimoni feliç, en el fons no se suporten, és una realitat. Que el Borbó i l'asturiana, a la que poden, s'omplen l'agenda institucional i sobretot, privada, d'actes per anar per lliure, és un fet. I una prova fefaent la vam trobar fa un parell de caps de setmana, quan Felip va decidir fer una activitat que la seva dona destesta, una pràctica que ja va dir fa temps que a ella no l'esperin que no hi vol tornar ni en pintura, per no haver d'aguantar les burles pel seu no-estil i la seva poca traça. Parlem, evidentment, d'esquiar, un esport que al monarca li apassiona i que la seva dona odia. I Felip, des de ben petit que es posa els esquís, com va tornar a fer fa un parell de caps de setmana, quan va venir a Catalunya.

Felipe esqui GTRES
Felip esquiant a Baqueira l'any passat, GTRES

No anava amb aquest outfit, però Felip va ser a l'estació de Baqueira, a la Val d'Aran, on el Borbó té una casa de luxe que li van regalar les pistes d'esquí i que Iñaki Urdangarin va fer servir amb la seva amant Ainhoa Armentia perquè també tenia les claus. Després de visitar Barcelona amb la seva dona, en la inauguració de la segona Torre Puig pel dia dels Enamorats, Felip va fer quilòmetres cap amunt del país i se'n va anar a la neu, ja sense la seva estimada Letícia del braç. Aquí, després de fer baixadetes, es va fer una foto amb una restauradora de Vielha vestit de cap de setmana amb texans i jaqueta. El diari lleidatà Segre va parlar amb veïns i esquiadors de la Vall: "La llegada en solitario del rey levantó gran expectación entre vecinos y aficionados al deporte blanco en la Val que coincidieron con él. El viernes por la noche, el monarca cenó junto con su grupo de amigos en un restaurante de Vielha, El Fogón del Valle, y ayer sábado al mediodía se le vió comiendo en un restaurante en la zona de Beret, según informaron aficionados al esquí que coincidieron con él. Aseguraron que el rey esquió por la mañana por la zona de Baqueira y en la de Beret, donde paró a comer y despertó la curiosidad de esquiadores y empleados de la estación".

Felipe cenando en la Vall d'aran, foto exclusiva EN Blau v2 (1)
Felip a la Vall d'Aran, 16-17 de febrer 2024, foto EN Blau

Aquest matí de dilluns, al programa de Ricard Ustrell El matí de Catalunya Ràdio, han parlat de Felip, d'aquesta esquiada i de fotos. Ho han fet amb la periodista Lorena Vázquez, que li ha dit al director i presentador del programa una informació que l'ha deixat de pasta de moniato. Han començat parlant de Felip arran d'aquesta portada a la revista ¡Hola!:

hola
 

A la periodista hi ha una cosa que l'ha sorprès moltíssim, per no dir que li ha grinyolat, després de parlar amb alguns companys de professió, i és que "em comenten que hi ha havia uns paparazzi treballant a Baqueira, fent fotografies de Felip i els seus amics. Però què va fer el departament de comunicació de la casa del rei?", es pregunta Vázquez. "Doncs quan va ser avisada per les persones de seguretat que anaven amb el rei Felip, van avisar a l'agència de notícies pública, Efe, perquè arribés algun fotògraf que tingués temps de fer aquestes fotografies". Ustrell al·lucina: "Com? Com? Com? Per rebentar l'exclusiva?". "Per què van fer això?", diu la periodista, i ella mateixa respon: "exacte, per rebentar l'exclusiva". "Però això per què ho fa la Casa Reial?", pregunta escandalitzat Ustrell. I Vázquez: "M'imagino que és una manera que el reportatge perdi valor econòmicament. Els companys estan molt, molt, cabrejats. Mai havia passat fins ara i ara ve passant darrerament. És sorprenent, la veritat", diu la periodista, recordant que ja ho van posar en pràctica amb les imatges d'Elionor a la neu en la seva instrucció militar... 

Vaya, vayita amb Zarzuela. Com se les gasten fotent la guitza als periodistes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!