Hi ha un abans i un després en les vides dels ja reis Frederic de Dinamarca i la seva dona Mary Donaldson des que la revista Lecturas va publicar una portada que va arribar fins aquell país, escandalitzant tothom. Una portada on es parlava de la relació extramatrimonial entre el monarca i l'actriu mexicana Genoveva Casanova, compartint el pis d'ella a Madrid i passejades pel parc del Retiro. Una portada que fins i tot va agafar per sorpresa els reis espanyols, uns Felip i Letícia que quan va esclatar la bomba informativa es trobaven precisament a Copenhague de visita oficial, participant en sopars on les cares eren un poema i ningú no sabia cap on mirar.

lecturas
 
Letizia federico dinamarca GTRES
Letícia i Frederic de Dinamarca / GTRES
Federico Dinamarca Felipe Letizia Mary Donaldson GTRES
Frederic i Mary Donaldson, amb Felip i Letícia GTRES

Des d'aquell dia, tothom mirant amb lupa cap allà. I ara, a qui hem vist sola, en la seva estrena en solitari dins del seu propi país, en un acte institucional, ha estat a Donaldson. Una estrena que ha esvalotat el personal, que ha vingut acompanyada d'una imatge inesperada i molt comentada que s'ha produït aquest dilluns mateix. Sis setmanes després de la proclamació i del petó al balcó de Christiansborg, la reina ha presidit un acte ella sola, sense Frederic, però a aquestes hores s'està parlant més d'un detall beauty, un detall estètic que ha marcat diferències i que ha sorprès perquè no ho havíem vist abans en cap monarca.

L'anterior presència de Mary Donaldson sense el seu marit en visita oficial va tenir lloc a Alemanya, a la final de l'Europeu de Handbol. Aquest dilluns, però, la reina danesa presidia la concessió dels Premis Elite d'Investigació 2024 del ministeri d'Educació, una cita habitual en el seu calendari anual. I fent honor al nom dels premis, què millor que innovar amb el seu look, concretament, amb què s'ha posat a les mans, a les ungles dels dits. Una manicura que com bé destaca Vanitatis, duia un color mai vist abans en una royal. Com ve citen a l'esmentat mitjà, "no es muy habitual que las royals luzcan la manicura de colores y sí opten por tonos claros y discretos, con algunas excepciones". Avui, però, la tonalitat de Donaldson no ha passat desapercebuda, perquè en contrast amb el seu sobri dues peces color blau marí, "la reina danesa ha lucido un llamativo e intenso azul, un tono que habitualmente y de forma coloquial denominamos 'azul pitufo'". Salta a la vista.

DL u550473 004
Mary Donaldson i les seves originals ungles color 'blau barrufet' / GTRES
DL u550473 009
Mary Donaldson i les seves originals ungles color 'blau barrufet' / GTRES

I per si no fos suficient, Queen Mary encara ha anat més enllà deixant tots bocabadats amb el toc complementari de les seves sabates, un model amb print de serp amb talons molt alts de Gianvito Rossi, una de les marques de capçalera de les royals a l'hora de triar models pels seus peus, un disseny que trencava el total block de color blau que regnava la resta del seu outfit, ungles color blau barrufet incloses. Letícia ja pren nota. Segur que algun dia d'aquests la veiem amb les mateixes ungles.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!