Processó del Encuentro a l'Església de la Concepción Real de Calatrava. Divendres sant. La família reial, entre el fred i la gent, es tornava a reunir en públic després de moltes setmanes de no fer-ho, amb Felip, Letícia i les nenes esvalotant al personal amb la seva presència. Una imatge de recolliment, de reflexionar, molt allunyada a les darreres imatges que hem tingut de la princesa i hereva a Saragossa. La filla gran dels monarques està aprofitant al màxim el seu temps a l'acadèmia militar de Saragossa, no només en la instrucció marcial, sinó també en les estones d'oci. I és que Elionor, a la que té una estoneta lliure, no s'ho pensa dues vegades: vestit, una mica de maquillatge i cap a una discoteca falta gent. Li va la festa com al que més, té 18 anys i fa com fan tots els nois i noies de la seva edat, soltarse el pelo, balla que ballaràs i prendre alguna copeta entre amics.

Leonor discoteca Telecinco
Elionor / Telecinco

Als locals de Saragossa ja la coneixen, és una habitual de la nit, acompanyada dels seus amics i amigues cadets. Alguna vegada l'han vist prenent un vodka, d'altres, lleugerament perjudicada als lavabos d'una discoteca, i en totes les ocasions, ballant com si no hi hagués un demà. Però una cosa és la festa, la ballaruca i la disbauxa controlada i l'altra, una imatge que no ha agradat gens ni mica a Zarzuela, que es va produir en la darrera sortida nocturna de la princesa: veure-la vapejant, fotent-li a les inhalacions de vapor creades per una cigarreta electrònica. "Fuimos testigos de que la primogénita de los reyes fumaba váper. La princesa de Asturias vapeó en la puerta de la discoteca, tal y como confirman fuentes del propio local", deien a Informalia.

retol discoteca elionor
 

L'hereva s'afegia, doncs, a la llista de cosins Borbons que li donen al tema, com Froilán, Victoria Federica o Juan Urdangarin, uns cosins que no són precisament l'exemple que volen Felip i Letícia per les seves filles. La imatge no ha agradat gens a palau, i Monarquía Confidencial parla de les mesures que s'estan començant a prendre a Zarzuela. No els hi agrada gens la sensació de no controlar què fa a les nits la seva filla... o de no controlar-ho tant com els hi agradaria. El mitjà parla d'"advertencia de su padre" de que vagi més amb compte, "que tenga más cautela. El rey quiere evitar, a toda costa, que las salidas con amigos transmitan una imagen negativa de Leonor. En Zarzuela no han gustado las últimas imágenes de Leonor de fiesta". Segons les fonts consultades, això ha provocat que es plantegin augmentar-li la seguretat.

Leonor Felipe GTRES
Elionor i Felip GTRES

“Se ha estudiado un plan de seguridad más estricto, con el fin de proteger la intimidad de Leonor todo lo que se pueda, aunque no conlleva un aumento de escoltas”. De moment la noia té quatre escortes que com ja hem comentat, "no dan abasto", es troben "al límite", pendents de la jove i que no li facin vídeos i fotos compromeses durant tota la nit de festa. “Cumples órdenes de arriba e intentas proteger, no solo por motivos de seguridad. A veces no surte efecto. Además todo se intenta hacer de la forma más discreta posible para evitar conflicto”. Veurem en què es tradueixen aquestes mesures i si a la princesa li recomanaran no sortir tant de festa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!