El viatge de noces dels reis d'Espanya quan encara eren prínceps porta cua. No el que ens van explicar a la ciutadania, intentant vendre'ns sopars de duro i prenent-nos per rucs, lloant les bondats de viatjar per les Espanyes, sinó l'altre. Aquell en el qual van dilapidar mig milió d'euros de papi i d'un amigui de papi en resorts de luxe de les Illes Fiji i d'altres paradisos.

felip leticia peto

GTRES

Ara, qui n'ha parlat, ha estat el periodista d'investigació Juan Luis Galiacho al Preguntes freqüents: "Siempre ha habido un cortafuegos, desde los tiempos del rey Juan Carlos cuando cogía el Fortuna para ir a Mallorca y en realidad se iba a Cerdeña". Després que el programa analitzés aquesta doble lluna de mel, el convidat li recorda a Cristina Puig que "os falta un dato: antes de la luna de miel hay otra pre-luna de miel que se realiza en Cancún, cuando Letizia tuvo el célebre y serio incidente en el aeropuerto de Miami, cuando volvían a España. La detuvieron y le pidieron que abriera el bolso y la maleta. Ella se negó y le echó la bronca a Felipe: '¿Cómo es posible que a mí me abran el bolso?'. Hubo un incidente diplomático y se encerró dentro de un váter". Puig, amb els ulls com a taronges: "No en tenia ni idea":

Convidats per un empresari veneçolà molt amic de Felip, Lorenzo Mendoza, conegut com 'el rey de la carne' al seu país, els va convidar a passar la setmana santa, abans de casar-se, a Cancún. Havia passat l'11S. Per tant, la seguretat era extrema. I a l'aeroport de Miami li van dir que li revisarien la bossa quan tornés del bany.

leticia felip avio

GTRES

Ja en el seu llibre Anécdotas de oro, Jaime Peñafiel aporta més dades a aquella situació intolerable per la reina: "Uno de los policías advirtió a Letizia, cuando se disponía a ir al baño, que registraría su bolso otra vez cuando regresara. Así lo hizo. Esto provocó un nuevo y acalorado intercambio de palabras. Según testigos, Letizia, aunque todavía no se había casado, sufrió un ataque de indignación, gritando que aquello era humillante, un insulto". Peñafiel escriu les paraules exactes de Letícia adreçant-se al marit que veia com un calçasses: "Felipe, ¿cómo dejas que nos registren?". El consolat d'Espanya a Miami hi va haver d'intervenir però renyant la policia dels EUA. Letícia encara no era reina. Ni princesa. però ja anava per la vida com si ho fos.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat