La nova realitat de Felip i Letícia és com l'antiga, un matrimoni per interès. La novetat és que ara ho és a la vista de tots. Si la parella tenia un pacte portes enfora de simular amor, després de l'escàndol Del Burgo queda clar que ni dissimulen. Cap gest de complicitat en públic, ni una paraula sobre la crisi, no s'han molestat a negar-la ni a dir que l'han superada. Un silenci sorollós. Ningú no dubta que Felip es va casar enamorat. Si hagués fet cas a Joan Carles i Sofia hauria optat per una aristòcrata que tingués interioritzat que és més important semblar que ser. Però va triar la parella com fan molts futbolistes: veient-la per la tele. Com un caprici naïf o un arravatament. Letícia, en canvi, ja havia fet molta mili: ja tenia un exmarit, casada pel civil, embaràs, avortament, divorci, infidelitats... El pack sencer. 

leticia dia de la boda GTRES
Letícia el dia de la boda,  GTRES
Felip a la Vall d'Aran
Felip a la Vall d'Aran divendres 16 de febrer, Instagram

La gran pregunta, veient-la amb ulls d'ara, és si Letícia va estar mai enamorada de Felip. L'únic demostrat és que sis anys després de casar-se ja li era infidel amb Jaime del Burgo i avui dia, vint anys després de casar-se, són un matrimoni que penja d'un fil. Cadascú fa la seva. I no els importa que se sàpiga. No tenen actes conjunts tret de comptades excepcions, i quan els toca sortir plegats posen mala cara. A Letícia li han reduït l'activitat pública fins a equiparar-la a la de la reina Sofia, de 85 anys. I l'evidència final: Felip fa dos caps de setmana que no posa un peu a casa. Els reis no volen compartir ni els dies de descans. Felip s'ha fet fotos dos caps de setmana de febrer a Medinacelli (Sòria) i a la Vall d'Aran (Lleida) perquè la premsa local publiqui que va sol, sense Letícia. Aquest últim, de divendres a diumenge a Vaquèira. ¿I com justifica Letícia que el seu marit fuig d'ella? Amb l'excusa més falsa que pot sonar: té por que li facin fotos esquiant i la retratin en una postura ridícula.

DL u334107 056
Letícia i Elionor a la neu , Astún, 2017, GTRES

Segons la premsa afí com Mujer Hoy "A pesar de su buen estilo y de su afán por integrarse en las aficiones de su marido, la reina se dio por vencida. Parece que se sentía, de verdad, muy incómoda ante la perspectiva de que los fotógrafos que acompañaban a la familia real pudieran captar escenas «ridículas» en la nieve". Se suposa que l'anterior cap de setmana amb Felip passejant sol amb amics per Sòria Letícia tampoc no hi va anar per por a semblar ridícula caminant pel poble. Quan es vol tapar la realitat, cada mentida és més absurda que l'anterior. Aquí el ridícul no són les fotos d'una caiguda a la neu. El ridícul és fer creure a Espanya que no està passant res.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!