Letizia no pot consentir que Màxima d'Holanda sigui millor que ella, ni Màxima ni ningú. No és gaire afí als viatges d'Estat perquè la comparativa és inevitable. Ella sap que a Espanya té pràcticament la imatge guanyada, però ha de conquerir-la en altres països. La dona de Felipe és molt controladora, freda i calculadora. No dona res a l'espontaneïtat, la qual cosa li resta una mica de naturalitat, un dels seus defectes més grans. L'últim any ha aconseguit posar-se a la ciutadania a la butxaca amb un exercici de Casa Reial, tanmateix la campanya de desprestigi que s'ha iniciat en contra seu li ha sortit molt cara, en els últims mesos s'ha vist com una dona adultera.

La relació entre Letizia i Màxima d'Holanda és molt distant a causa de la competitivitat entre elles. Tenen moltes semblances raonables, per exemple les dues eren plebees, parlen la mateixa llengua i es van casar amb el príncep. Tanmateix, són igual de competitives. La mare de Leonor i Sofia no està disposada a deixar-se guanyar. Ella ha de ser la millor reina, la més elegant, la que més destaqui en tots els aspectes.

Felipe i Letizia reben Guillermo i Máxima
Felipe i Letizia reben Guillermo i Máxima

Per això, ha reunit a tot els seus equip. No ha viatjat sola a Amsterdam, s'ha reunit amb set persones del seu equip. Entre les quals destaquen Luz Valero, la seva perruquera, i Eva Fernández, el seu estilista. També s'ha portat al seu assessor i mà dreta, així com el seu massatgista personal. Ha demanat d'utilitzar el gimnàs del palau de real d'Amsterdam, on s'allotgen.

Letizia reclama tot el seu equip a les sis del matí

Ja estan més que acostumats a tractar amb Letizia, algunes treballen amb ella des de fa dues dècades, però saben que és una dona molt exigent. Han de donar el millor de si mateixes, i en aquests dies tan importants, la reina és la màxima prioritat, no poden ni agafar el telèfon. 24 hores dedicades a ella. Es desperten bé aviat per estar a punt. Letizia les reclama a les 6 del matí a la seva habitació. Toca sessió de perruqueria, maquillatge i estil. A més de protocol. Es fan diverses proves, la sessió dura més de dues hores. Perfectament poden fer-se les 10 del matí, quan comença el programa. La reina també aprofita per fer uns minuts d'activitat física i arrencar el dia amb energia.

El personal de servei del palau reial d'Amsterdam no havien vist res igual fins que Letizia ha pernoctat al recinte. Ni tan sols ells no s'aixequen tan aviat.

Letizia i Felipe en Ámsterdam
Letizia i Felipe a Ámsterdam