Molt es parla de la ruptura del matrimoni entre Felip i Letizia, suposadament per una infidelitat de la reina al rei amb Jaime del Burgo durant anys. Tanmateix, es pensa que en la resta de monarquies tot és idíl·lic, però no és així, també tenen els seus problemes, però els mitjans de comunicació d'Espanya no se solen fer eco del que succeeix en elles. Ara el focus mediàtic està posat en el retrobament entre Letizia i Màxima d'Holanda. Els reis passaran aquests dos dies als Països Baixos com el seu primer viatge d'Estat d'aquest 2024. Visitaran Amsterdam i la Haia.

Els reis han dormit al palau reial d'Amsterdam, encara que es creu que han utilitzat diferents estances. Letizia no volia dormir amb Felip, fa anys que no ho fa i no anava a ser aquesta una excepció. D'aquesta forma evidència que el matrimoni està completament trencat. No obstant això, Màxima i Guillermo també han dormit en més d'una ocasió en habitacions separades. Ambdues reines tenen més semblances dels que elles creïn.

Màxima i Guillermo Alejandro Pool
Màxima i Guillermo Alejandro Pool

Guillermo va fallar a Màxima d'Holanda en diverses ocasions

L'inici de la relació entre Màxima i Guillermo no va ser perfecte. No es fiava de les intencions del príncep, a més no li agradava que begués tant, esmorzava amb whisky. El va posar com a condició que deixés l'alcohol.

Amalia, Màxima i Guillermo Alejandro GTRES
Amalia, Màxima i Guillermo Alejandro GTRES

Quan els dos van acceptar la seva relació, Màxima d'Holanda es va veure sotmesa a una important pressió mediàtica que el va fer replantejar-se si tornar a Amèrica. Guillermo, en comptes d'ajudar-la, va cometre un dels errors més grans de la seva vida. Es va veure d'amagat amb la seva ex, Emily Bremers. Això va succeir mentre la llavors princesa rebia classes de protocol i d'holandès, interna en l'Institut Ceran, a Bèlgica.

Les fotografies van arribar a ulls de Màxima i li va recriminar la seva actitud, però Guillermo no li va fer gaire cas perquè va tornar a veure's amb ella. En aquell moment la princesa es va atipar i va marxar a l'Argentina amb l'excusa de passar el nadal en família, encara que no tenia intencions de tornar a Holanda. Ell es va presentar per Nadal per sorpresa amb un anell de diamants i una disculpa. Vint-i-un dies després, li va demanar matrimoni a l'estany del palau Huis té Bosch.

Màxima es va casar amb Guillermo, però no va poder tornar a confiar en ell.