Per entendre millor l'escàndol més gran de la història de la Casa Reial, el rei Felip fent fora de la Família Reial l'anterior rei per possible corrupció, cal anar als experts. La cronista catalana que més sap del que es mou dins de Zarzuela és Mariàngel Alcázar de La Vanguardia. La periodista coneix les claus del comunicat. I ofereix exclusives no sabudes. La més essencial és quan insinua quines són les "autoritats competents" a qui Felip va denunciar els milions offshore a paradisos fiscals del rei emèrit. No va ser a la Fiscalia Anticorrupció sinó al govern Sánchez.

Pedro Sánchez consultes investidura Rei - Efe

EFE

Escriu Alcázar: "Felipe lo transmitió a las autoridades competentes (colectivo que engloba al Gobierno)". Zarzuela vol que se sàpiga que qui va rebre la informació de Felip que Joan Carles té milions sense declarar a l'estranger és el Govern de Pedro Sánchez i la seva ministra de Justícia aleshores, Dolores Delgado, notària major del regne i actual Fiscal General de l'Estat. D'ella depèn que Anticorrupció avanci la investigació. La periodista catalana explica la part familiar del cas Joan Carles que està judicialitzat a Suïssa i Espanya: tot es va precipitar quan Corinna va filtrar a la premsa anglesa dissabte passat que Felip és beneficiari dels milions opacs: "La Corona no acepta chantajes".

Juan Carlos Corinna  GTRES

GTRES

La clau és un nom que no surt al comunicat de Felip (per no ferir la seva mare la reina Sofia) però que sí cita La Vanguardia: Corinna. El bufet que surt al comunicat, Abogados Kobre&Kim (U.K.), és un despatx poderosíssim de juristes contractats per Corinna Larsen. Ella és qui, a través d'una carta dels seus advocats, fa saber a Felip que és beneficiari dels milions opacs de Joan Carles. Segons Alcázar "con la clara intención de someterle a un penúltimo chantaje (...) Corinna Larsen está dispuesta a todo con tal de librarse de la cárcel y liderar una guerra sin cuartel contra contra la Corona".

corinna gtres

GTRES

El primer que fa Felip quan rep la carta de Corinna és fer fora Joan Carles de l'agenda oficial de la Corona. La carta és del març de 2019 i l'emèrit anuncia que es retira el maig de 2019. Joan Carles plega en un comunicat que ara fa riure. Joan Carles: "Tomo esta decisión desde el gran cariño y orgullo de padre que por ti siento, con mi lealtad siempre". El que no diu La Vanguardia és que si durant l'operació a cor obert de Joan Carles l'estiu de 2019 hagués mort, Elionor seria hereva de tots els milions de l'avi perquè Felip no pot renunciar en nom d'ella.

Corinna i Joan Carles petó GTRES

GTRES

El millor de la imprescindible crònica de Mariàngel Alcázar és el final, com una partida d'escacs: "Está por ver si la guerra sucia esconde algo más que la venganza de una amante despechada o si hay una operación perfectamente diseñada para socavar la monarquía y Corinna no sea más que un peón, aunque en su día soñara con ser la reina".