La reina Letícia és mundialment coneguda per dedicar molt de temps i esforços a triar els seus looks. També per ser molt manaire i temperamental. Sota el somriure cada cop més acusat de Joker de la dona de Felip VI hi ha una personalitat controladora. I on més clarament es manifesta aquesta conducta s'ajunta amb la família. La tensió amb la sogra Sofia sempre sobrevola l'ambient, per molt que intentin tapar la realitat amb gestos d'impostura. La confirmació de la infanta Sofia en va anar ple, tots ells gens creïbles. Com veure les dues àvies presents a l'acte com si fossin amigues. Ni Paloma Rocasolano ni la filla Letícia obliden la humiliació de la boda fa 19 anys i li fan pagar sempre que poden, com vam veure a la Catedral de Palma​ fa anys o a la graduació de fa una setmana a Gal·les.

De fet ahir a Aravaca vam ser a punt de reeditar l'aldarull d'aquella missa de Pasqua tan famosa. Va ser també a les portes d'un temple religiós quan l'Elionor, ficada en el paper que li havien assignat, anava darrera la iaia Sofia per dur-la l'interior de l'edifici. En aquell moment a Letícia se li escapa el braç, aturant la futura reina. La princesa es gira sorpresa, intercanvien un diàleg fugaç i la deixa anar. Per un moment tots amb l'ai al cor i un bol de crispetes esperant l'escalada de la tensió. Però falsa alarma, segons diuen era una correcció materna per temes de protocol. No hi havia ganes de brega. No era el dia, ni el moment, ni les companyies. Li va costar però va salvar la cara.

Letizia coge brazo Leonor confirmación La Sexta
Letícia agafa del braç Elionor / La Sexta
Letizia brazo Leonor confirmación La Sexta
Letícia agafa del braç Elionor / La Sexta

Crítiques als vestits de les filles dels reis però èxit empresarial

L'àvia Paloma, tan venerada, compartia l'acte amb l'exmarit Jesús Ortiz i, a distància, la parella del pare de la reina Ana Togores. Ella també va rebre un toc d'atenció. Un crit doble de "Mamiiiii" perquè estava despistada petant la xerrada amb el seu ex. Havien de fer les fotos i la gent no era al seu lloc, malament. Però vaja, que les fotos potser hagués estat millor reduir-les al màxim, perquè el desastre estilístic ha estat molt comentat. I quasi millor oblidar-lo ràpid. Hi ha crítiques fortes i especialment dirigides a les menors: Alessandro Lequio, parent llunyà de Felip VI, considerava inadequat el conjunt triat per la confirmant Sofia, amb els braços i la panxa a la vista. Tampoc se salva Elionor, la padrina: "Modas Paqui", low cost i "zapatonchos". Són crítiques de tuf ranci, però també hi ha alguna veritat allà. Ara bé, com a guru del màrqueting l'italià no té futur: les vendes s'han disparat.

Letizia grito Paloma Rocasolano confirmación La Sexta
Letícia crida Paloma Rocasolano / La Sexta

Una compra per Internet, l'origen de la polèmica elecció. Letícia deixa fer

La princesa va triar un vestit de 90€ de Polín et Moi, i la revista Lecturas explica que la firma està flipant amb l'impacte. Tot s'ha exhaurit i han començat a produir-ne de nous. No sabien que Elionor vestiria amb el seu disseny, ningú de Casa Reial es va posar en contacte amb l'empresa. El van comprar per Internet, les adolescents van trastejar per la xarxa i van pensar que era una bona idea. Bé, elles, l'estilista de la reina i fins i tot la pròpia mare, però en aquesta ocasió també s'ha relaxat amb l'autoritarisme. Ha deixat fer a les filles, cosa impensable durant anys i panys, i aquest ha estat el resultat. Polèmic, però celebrat. Sobretot per les dissenyadores, que han fet l'agost. 

Elionor i Sofia confirmacio GTRES
Leonor y Sofia / GTRES

Això passara cada dia més sovint. Les nenes volen del niu. Adéu princesa... i infanta.