La Família Reial és com totes les famílies: mal avinguda. En el cas dels Borbons-Ortiz hi ha més persones divorciades que casades. La llista de divorciats és llarga: la mateixa Letícia, la infanta Elena, la infanta Cristina, Joan Carles i Sofia a la pràctica, la germana de Letícia Telma i els pares de Letícia, Paloma Rocasolano i Jesús Ortiz. L'únic que segueix casat i vivint amb la seva primera dona és Felip. El fracàs matrimonial a la família és monumental. Hi ha un altre home que marca la diferència, és l'únic divorciat, Letícia a banda, que s'ha tornat a casar. És el pare de Letícia, casat en segones núpcies amb Ana Togores.

Ana Togores
Jesús Ortiz i Ana Togores, GTRES

Una senyora que va veure com la humiliaven el dia del casament de Felip i la seva fillastra Letícia ja que van prohibir-li l'accés a la catedral i al convit. No era benvinguda. Lamentable. Avui dia, per sort, aquest vet seria criticadíssim així que ni Letícia ha pogut impedir que el seu pare vagi a l'acte familiar amb la seva dona. El que sí ha fet Letícia és prohibir-li sortir a la foto. Eren set a la foto però vuit a la confirmació:

confirmación sofia
La confirmació de Sofia, EFE

 A la foto falta Joan Carles, que sí ha estat vetat expressament per Felip, i Ana Togores, periodista com Letícia, madrastra de Letícia i aviastra de Sofia. Ha aparegut en un discretíssim segon pla. Letícia ha controlat la foto en tot moment, ha arribat a cridar a la seva mare, "Mamiii" perquè no entrava a l'església abans que ho fessin els reis, i ha vetat la seva madrastra, que anava de blanc i negre molt discreta i trencant l'absurd acord fúcsia de tota la família en ple:

Ana Togores al centre de la imatge Twitter
Ana Togores al centre de la imatge Twitter
Ana Togores en segon pla, Twitter
Ana Togores en segon pla, Twitter

Els quatre avis al darrere, Jesús Ortiz, Paloma Rocasolano, Sofia de Grècia i Ana Togores, però no surten tots quatre a la foto oficial. És la nova Joan Carles, l'empestada, però no per corrupta, adúltera o mentidera. Per estimar el pare de Letícia. Una absència lletja de la foto familiar, no és parenta de sang però sí de relació.

Qui és Ana Togores

Madrilenya i la petita de tres germans. Segons Vanity Fair, el seu pare va ser coronel d'intendència, però va morir sent molt jove. I els dos germans, un és coronel d'artilleria antiaèria i l'altre va ser cap superior de la policia de Catalunya. Alguns familiars la titllen de "calladeta" i "responsable", una bona alumna que va anar a una prestigiosa escola abans de matricular-se a periodisme a la Complutense. Aviat va començar a treballar a RNE com a redactora, i d'aquí va passar a formar part d'una consultoria de relacions públiques. El 1999 va accedir a la seva feina actual al Consell general de notaria d'Espanya, en el qual exerceix com a directora de comunicació. És mare d'una filla d'un matrimoni anterior, però no ha tingut descendència amb el pare de Letícia. Per tant Letícia té una germanastra.

leticia, felip, jesus ortiz i dona  GTRES

Ana Togores quan Letícia sí es feia fotos amb la madrastra. GTRES

Casada amb Jesús Ortiz des del 2004, s'ha deixat veure en alguna ocasió amb els reis. Molt pocs. Aquest dijous per la confirmació de Sofia semblava la mare d'una altra alumna o una professora del centre. Un lleig més de la Família.