El rei Felip VI està de celebració. Ha arribat un gran dia, el seu 50è aniversari. Per tal de commemorar-ho, Zarzuela ha decidit fer un pas molt important: obrir-se al món i fer una sèrie d’actes fent gala de transparència. Després de distribuir 16 fotografies en motiu d’aquesta important data, també van atrevir-se a compartir un vídeo de 13 minuts mostrant moments íntims de la vida familiar del monarca.

El naixement de Felip va marcar un abans i un després, arribant un nen per alegria del seu pare. Joan Carles I va confessar haver començat a fer salts d’alegria en saber que era un baró, l’hereu de la seva corona.

La infància va ser digna d’un futur rei, amb totes les comoditats possibles i la millor de les educacions. I en fer els 16 anys, a aprendre anglès al Canadà. Aquesta etapa el faria un home, en paraules de la seva mare. Però sempre han assegurat que va ser la intensa formació militar que va rebre el que el va acabar de fer madurar. També va trepitjar la universitat, compaginant els primers actes oficials amb els estudis de dret i economia.

El currículum amorós de Felip VI

La vida amorosa del Rei ha estat més intensa del que sembla. La seva primera xicota també va ser una periodista, sortint quan tenia 17 anys amb Victoria Carvajal y Hoyos, pertanyent a l’alta societat madrilenya. D’ella va passar al seu gran amor, la famosa Isabel Sartorius. Filla del marquès de Mariño, la jove tenia tots els números per convertir-se en la dona del monarca. Quatre anys van estar junts, però amb la marxa de Felip als Estats Units per acabar d’estudiar, tot va acabar.

portada antiga pronto

Molts van acusar directament a la reina Sofia d’estar en contra de la relació, però la mateixa Sartorius ho ha negat en moltes ocasions, dient que va ser la seva dura situació familiar -la mare tenia problemes de drogoaddicció- i que fossin tan joves el que va fer que no prosperés.

Ara bé, finalment va ser Letícia Ortiz l’afortunada. Era 2002 quan el rei Felip va conèixer en una festa a la presentadora dels informatius de TVE. Asseguts junts a la taula, aquella primera aproximació hauria començat a encendre una espurna. I només un any després, va arribar un dels moments més esperats: el compromís reial.

felip boda  EFE

EFE

La boda va ser multitudinària, i no van trigar massa en tenir dues nenes. Elionor i Sofia es convertien en les petites de la família, creixent al costat d’un príncep que va convertir-se en Rei el 2014.

Centrat en el futur de la corona

Amb l’abdicació del rei Joan Carles I, Felip VI va coronar-se com a nou rei d’Espanya. Un paper pel qual s’ha preparat des que va néixer i que ocupa tot el seu temps. D’acte oficial en acte oficial, el monarca s’ha fet un lloc. I com a tal, pensa ja en el futur de la institució.

És en aquest context que ha decidit aprofitar aquest dia per fer una passa al costat. Elionor és l’hereva, sent la futura reina d’Espanya. I Felip considera que ha arribat el moment, ara que ja té 12 anys, de què comenci a actuar com a princesa.

felip elionor efe

EFE

Aquest 30 de gener és molt important per la corona precisament per la decisió del Rei. Serà avui quan es faci entrega a la petita del Toisó d’Or, un collar amb molt de significat. La cerimònia en què el Rei el posa al seu hereu és considerat com un dels gestos més importants, l’entrega de la màxima condecoració és l’inici de la vida oficial. Ell mateix va viure-ho també quan tenia 13 anys.

FELIP TOSIO DOR  EFE

EFE

Poc ha importat que Letícia no estigués massa convençuda, i és que aquest moment havia d’arribar. Com serà la gala? Pronunciarà el seu primer discurs la princesa Elionor?