Elionor de Borbó va adquirir el títol de Princesa d’Astúries en abdicar el seu avi el passat 2014. I ara, a tres dies de l’entrega dels seus premis, s’ha fet oficial que l’hereva tampoc hi participarà.

Són tres ja les edicions en què la petita ha posposat la seva presència, havent d’esperar encara per veure com presideix el seu primer acte oficial. El Mundo assegura que els Reis ja estan en territori asturià sense la companyia d’Elionor, seguint amb la seva permanent absència institucional i pública en no tenir encara una agenda oficial pròpia.

“No està prevista la seva assistència i no hi ha cap motiu especial”, afirmen des de la Casa Reial. I tot, segons Look, per la insistència de la reina Letícia per retardar el màxim possible l’inici de les activitats de la seva filla, volent que segueixi preparant-se.

Elionor 12 O   EFE

EFE

Com funciona en les altres cases reials europees? Fins ara la princesa més petita en presidir un acte ha estat Estela de Suècia, qui amb només dos anys ja té agència pròpia. Òbviament el seu paper no va ser destacat, però no passa desapercebut que els hereus de la casa belga, noruega i holandesa ja han començat amb el seu entrenament públic amb menys de 10 anys.

Elionor, per la seva banda, en farà 12 el pròxim 31 d’octubre. I serà sota l’atenta mirada de tots els que esperen que comenci a actuar ja com a princesa. El seu pare va fer el seu primer discurs amb només un any més que ella, precisament a l’entrega dels premis asturians. 

Serà l’any vinent, doncs, el de la seva estrena?