La princesa Elionor va camí d'emancipar-se. No en el sentit literal sinó simbòlic. A l'estiu marxa a viure a Gal·les on farà 16 anys a l'octubre, allunyada de la controladora Letícia. Espanya va assistir fa pocs dies al seu primer acte oficial en solitari i va ser tota una decepció. Per la forma: vestida de nena, caminant encorvada i parlant pijo. I pel contingut, allunyat dels interessos generacionals de l'adolescent: menors amb problemes, lluita LGTBI, causes benèfiques o canvi climàtic. Res. Una cerimònia a l'Institut Cervantes que podria haver presidit la seva àvia octogenària Sofia.

leonor cervantes 15 años GTRES

Elionor al Cervantes, GTRES

La noia, que ja no és cap nena, va camí dels simbòlics setze anys, edat prèvia a la majoria d'edat. Ja pot fer moltes coses: pot signar un contracte de treball, casar-se, conduir certes motos, consentir fer-se una operació quirúrgica o tenir relacions sexuals amb adults. És una edat simbòlica, en Dret i a la vida. Però Letícia s'hi resisteix. Que prengui exemple d'una altra princesa europea, Leah Isadora de Noruega, que acaba de fer 16 anys. És la segona filla de la primogènita dels reis de Noruega, Marta Lluísa. Apareix a l'extrem esquerre de la foto familiar al funeral del seu pare, l'escriptor Ari Behn:

leah isadora noruega GTRES

Leah, (primera per l'esquerra) al funeral del seu pare, GTRES

El seu look és als antípodes de la sempre xarona, lànguida i infantilitzada Elionor. No s'explica com a Zarzuela vesteixen una adolescent de 15-16 anys com una nina, mentre a Noruega una hereva al tron a la línia successòria i de la seva mateixa edat va vestida normal.

LEAH ISADORA DE NORUEGA:

leah isadroa nporuega instagram

leah de noruega IG

leah norway Instagram

elionor lea noruega

Elionor i Leha, mateixa edat, Instagram

Leah Isadora de Noruega es maquilla, es pentina amb monyets, porta texans i un top negre creuat, amb samarreta de tirants o una foto a la platja amb la marca del bikini. Elionor mai res d'això. I tenen la mateixa edat.  Elionor va de pepona, Leah de persona.