Elionor d'Espanya fa aquest dijous 31 d'octubre 14 anys. Una edat on un menor ja ha superat la infància i viu en plena adolescència. En el seu cas amb més raó: li pengen condecoracions d'Estat i pronuncia discursos polítics com el que s'espera dilluns a Barcelona. Pel seu aniversari, que coincideix amb Halloween, la premsa rosa s'afanya a explicar les festes que li preparen a Zarzuela. Ni el rei ni la reina fan cap acte oficial. Cobren centenars de milers d'euros públics però s'agafen festa. Per tenir 14 anys la nena és molt més infantil que les seves coetànies princeses.

alexia de holanda GTRES

alexia holanda gtres

GTRES

Alèxia d'Holanda també té 14 anys i és la segona en la línia successòria a la corona holandesa, filla de Guillem i Máxima. El seu look és notablement més adult que el d'Elionor. A la filla de Letícia li fan vestir una roba especialment infantil, ni un detall que faci veure que ja té 14. El dia més esperat, el dels premis princesa d'Astúries, anava com sempre: com una nina. Vestidet colors pastel, sabatilles planes i cabell molt llarg. Com si tingués 10 anys.

Elionor princesa 14 anys GTRES

GTRES

La comparativa més brutal és amb Leah de Noruega. És filla de la princesa Marta Lluïsa i sisena en la línia successòria. És l'altra royal europea de 14 anys i el seu cas és molt significatiu. La Casa reial noruega no té inconvenient que la menor tingui instagram públic on penja fotos de maquillatges diversos:

elionor lea noruega

EFE / @leahhhbeauty

irene urdangarin gtres

GTRES

Fins i tot la seva cosina Irene Urdangarín, que també té 14 anys, sembla menys infantilitzada. Li fan lluir polsereta amb bandera d'Espanya però el look és menys xaró que els vestidets de gala de l'hereva. Com està abordant Zarzuela el pas de nena a dona d'Elionor? Amb inspiració clàssica. Una educació cara però uns costums rígids. La moda se la queda Letícia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat