La princesa Elionor Borbón Ortiz té genètica de presentadora de TV. Letícia era molt bona en pantalla: sòbria, loquaç, diàfana. Per contra el seu pare no sap parlar, emet galls, té la veu aflautada, com la del seu predecessor Francisco Franco, no entona i acostuma a sonar apagat. Esperadíssim el primer acte sola de l'adolescent que als 15 anys estava nerviosa. Li han preparat una pregunta que gairebé no s'entenia. Parla entre dents i amb una entonació que sona pija: Vídeo i Àudio:

leonor carmen calvo EFe

Elionor i Carmen Calvo al Cervantes, EFE

Diu Elionor entre dents: "Como estudiante de la ESO he utilizado la herramienta varias veces, enhorabuena que es muy útil y mis compañeros también. Muchas gracias. Y después una pregunta: He leído que desde la pandemia hay trabajadores del instituto Cervantes fuera de España que no han regresado a ver a sus familiares. ¿Ha mejorado su situación, han podido venir?". Resposta: "Muchas gracias, Alteza Real".

leonor 15 años cervantes EFE

Elionor sola, per primer cop, EFE

Elionor lluïa la roba habitual de nina antiga, uns taconets i fila infantil. Algú a Zarzuela hauria d'entendre que la nena ja no és una nena. I que parli amb adolescents d'altres classes socials o sempre semblarà una senyora del Upper Diagonal. O sea.