Elionor està cridada a regnar tot i que són molts els que apunten que la successió no s'arribarà a produir mai. Amb l'escàndol de corrupció ètica i judicial del seu avi Joan Carles, font de la seva legitimitat per ser reina, la nena de 14 anys no regnarà quan li toqui. Felip té 52 anys. Li queden uns quaranta anys de vida i pocs confien que la monarquia aguanti tant. 

elionor mascareta gtres

GTRES

Qui no ho veurà és el degà dels cronistes reials, Jaime Peñafiel. A la seva última columna a LOC esbomba una notícia poc sabuda: Elionor no s'havia de dir Elionor però Letícia es va imposar.El nom el tenia pensat Felip des de feia anys. Si l'hereu era una nena volia que es digués com la seva soferta mare: Sofia. Felip ho veia com un desgreuge a la reina Sofia i una manera d'assenyalar i humiliar el seu pare Joan Carles.

joan carles elionor EFE

EFE

Felip considera que la seva mare ha exercit millor de reina que el seu pare de rei. Però Felip no comptava que Letícia s'interposaria en aquest pla perfecte. Escriu Peñafiel: "Ahora se ha sabido que Leonor iba a llamarse Sofía pero Letizia no quería saber nada de que su primogénita llevara el nombre de su suegra. Ya apuntaba malas maneras". 

sofia elionor reina leticia gtres

GTRES

Si hagués estat nen s'hauria dit Pelayo, o això va escampar Letícia per descobrir qui era el qui filtrava notícies seves a la premsa. Mai va estar embarassada d'un nen. Felip volia que després d'ell a Espanya hi hagués una altra reina Sofia però de debò, no reina consort sinó reina titular. Letícia va impedir-ho en la seva obsessió de deixar la seva petjada a la corona i apartar els Borbons. Al final Letícia ha tingut raó i els Urdangarin, els Marichalar i els emèrits han quedat tacats i apartats.

leticia infanta sofia GTRES

GTRES

El criteri de Felip va quedar relegat, com li passa sempre amb Letícia, i la nena que es va dir Sofia va ser la segona. La infanta és més alta, desimbolta i decidida que la princesa. Si Elionor arriba a regnar per abdicació de Felip i la corrupció segueix enganxada en l'ADN dels Borbons, potser Felip se surt amb la seva i la següent reina es diu Sofia, per abdicació d'Elionor, la breu.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat