La Casa Reial espanyola continua amb la contraprogramació. Com ha quedat clar aquests dies i explica aquest dimecres Pilar Eyre a Lecturas, hi ha dues Famílies Reials: la 'A' i la 'B'. La primera és la de Felip, Letícia i les nenes adolescents, Elionor i Sofia. L'altra, la de Joan Carles i els seus satèl·lits. La segona li fa la guitza a la primera a la menor oportunitat, com va quedar clar amb l'esperpèntica foto a Abu Dhabi amb més retocs que l'Instagram de Carmen Lomana. El súmmum, tallar-li les cames al net Pablo Urdangarin, pobret. El bunyol va eclipsar el primer acte públic de 2022 de l'hereva Elionor a Espanya, tot just acabada de tornar de l'internat de Gal·les. L'avi Juanito sempre emprenyant. 

La princesa va fer acte de presència en una trobada amb refugiats ucraïnesos. Ho feia amb una mascareta que tapava part del seu rostre, però els canvis de la jove de 16 anys eren significatius. No només en la fisonomia, també en els complements: ara llueix un pírcing a l'orella, com la mama. La influència de Letícia és brutal. 

leonor piercing oreja ampliado GTRES

Elionor amb mascareta i pírcing / GTRES

Rey Juan Carlos acompañado de familia en Abu Dhabi

Joan Carles i la Família Reial 'B' a Abu Dhabi / EP

Aquest dimecres una nova aparició de la princesa ens ha permès veure la seva cara sense tapaboques. Ho feia en solitari, sense supervisió, a Leganés: unes jornades sobre l'ús segur d'Internet i els telèfons mòbils. Ja ens agradaria saber quina relació té ella amb aquests aparells: a Espanya segur que els fa servir poc per prescripció materna. Una altra cosa serà al UWC Atlantic College, on porta una vida molt més adequada a la del jovent. Privilegiats i elitistes, sí, però jovenalla. Elionor ha entrat al recinte ple a vessar d'escolars, i ho feia amb un look que s'assemblava més a un pastís que a una altra cosa: brusa blanca semitransparent amb brodats, texans rosa pàl·lid i vambes Hugo Boss, les favorites de la mama (una altra vegada). Més enllà del vestuari, però, el que ha sobtat ha estat la seva aparença: no sembla la mateixa de fa uns dies. La transformació en adulta l'estem vivint en directe.

Leonor sin mascarilla EFE

Elionor, sense mascareta / EFE

Avui per primera vegada podem assegurar que Elionor ha abandonat la infantesa i té un rictus al llindar de l'edat adulta. Llavis i boca més gruixudes, ulls marcats i esmolats i un nas ben prominent. Hi ha divisió d'opinions: molts la veuen com molt borbònica, sobre tot per aquest apèndix, mentre que d'altres veuen l'herència Ortiz per totes bandes. Sí, és cert: Letícia s'ha retocat tant que és impossible que s'assembli a ningú. Però si fem memòria, quan era una jove promesa del periodisme, la cosa canvia. Algunes de les seves expressions, a més a més, ens recorden a aquella imatge de la consort com la reina dolenta del conte, com en aquell lliurament dels premis Princesa d'Astúries. Al marge d'aquestes consideracions sobre els trets físics, destaca el nerviosisme de l'hereva: s'ha passat el matí tocant-se els cabells i fent algunes ganyotes, víctima de la tensió i del pes de les mirades tafaneres. Jutgin vostès mateixos.

Leonor sin mascarilla nerviosa GTRES

Elionor, nerviosa sense mascareta / GTRES

Leonor sin mascarilla gesto GTRES

Elionor, nerviosa sense mascareta / GTRES

Leonor sin mascarilla se toca el pelo GTRES

Elionor, nerviosa sense mascareta / GTRES

letyi por

Letícia, la reina 'dolenta' / TVE

Leticia reportera RTVE.es

Letícia fent de reportera a TVE

felipe vi xxvi conferencia presidentes la palma - efe

Felip VI / EFE

S'obre la veda: és de 'papá' o de 'mamá'? És Elionor la princesa dolenta i Sofia la bona? 'Hagan juego'.