Les casualitats són bromes del destí: el divendres més important de la Corona, el de la posada de llarg d'Elionor, va coincidir no només amb una manifestació massiva d'independentistes sinó amb una estrena als cinemes: Maléfica. La pel·lícula de la bruixa dolenta de Walt Disney. A la mateixa hora una altra reina, Letícia, es veia relegada per primer cop a un segon terme per la seva filla. En l'acte totes les mirades van ser per Elionor. I Letícia, en un moment de la cerimònia, veu que s'il·lumina el llum vermell de la seva càmera, somriu mirant a càmera i fa això:

letyi por

A qui mira Letícia? A qui li dedica el gest que causa terror? Als manifestants indepes? Un rictus terrible de la reina, amb mirada fixa i estranya, mig perduda mig "ida". L'endemà Jaime Peñafiel escriu al digital LOC: "Letizia puede cambiar en un segundo si alguien o algo le disgusta. La sonrisa expansiva y espontánea que puede maliciosamente brillar sobre su restaurado rostro es tan cálida como gélida". Els tuitaires van més enllà. Letícia és el Joker:

leticia felicita elionor efe

EFE

Letícia abraça la seva filla per felicitar-la. Els amants de les trames truculentes pensaran què li va dir a cau d'orella en abraçar-la: "Paciencia, queridaAún te quedan años para ser la reina tú".