Elionor és la gran joia de la corona. I no és cap frase feta. Sobre ella recauen totes les esperances del tingladu monàrquic, després dels escàndols de Joan Carles, en primer lloc, i dels recents esdeveniments foscos de Felip i Letícia. La princesa és un tresor fràgil i amenaçat per diversos fronts. El que més inquieta a Zarzuela, però també a l'Exèrcit, és el de la seva intimitat. Des que arribés a la majoria d'edat i fos proclamada oficialment com l'hereva i futura reina, la gran obsessió són les fotos. Provoquen pànic, també enuig. I dubtes, molts. Fins i tot entre els aliats més aferrissats de la institució: una petita relliscada pot significar el desastre.

El zel extrem i les cauteles gairebé patològiques s'estan manifestant aquests dies amb el que està passant amb una revista que, a principis del mes de febrer, anunciava un número històric, especial i exclusiu amb material inèdit de la Borbó. Els caps pensants de la redacció militar s'havien espremut el cervell per trobar nous titulars del tipus "Málaga en nuestro corazón", "La Guardia Real galardonada con el premio Caballo de Oro", "Estrenamos bandera" o "Nos manda el Rey", però ara en versió Elionor. En tot cas, de la imminència en la seva publicació hem passat a un silenci absolut, al no-res. La revista ni està, ni se l'espera. Si més no fins que els editors i, especialment, l'òrgan censor que la supervisa doni llum verda. Verda, però, sembla la seva situació actual. Verda i delirant. 

Leonor lluvia GTRES
Elionor / GTRES

Parlem d'Alabarda, la revista que la Guàrdia Reial edita anualment i que sempre surt a la llum el mes de febrer. Aquest número, el 34è, havia d'oferir als seus lectors instantànies exclusives i inèdites de la dama-cadet durant la jura de bandera, també en la jura de la Constitució al Congrés dels Diputats. Era la primera vegada que la protagonista absoluta era l'Elionor, que li robava el protagonisme habitual al seu pare. No sabem exactament quin tipus de fotografies se suposava que es publicarien, però de moment no veuran la llum. Zarzuela i la cúpula militar (recordin que el cos de la Guàrdia Reial pertany a l'exèrcit) ho han aturat tot. L'excusa no cola: "La revista está lista, pero dejaremos unos días sin subirla a la web, para que la exclusiva sea el ejemplar en papel". Ni que fos l'Hola, tu.

alabarda
Revista Alabarda

'Monarquía Confidencial' ha parlat amb fonts internes de la revista castrense i han confirmat l'endarreriment inesperat de l'exclusiva sobre la princesa. De fet, no arriben ni a assegurar que, finalment, 'Alabarda' mantingui la intenció de dedicar les seves pàgines principals a l'hereva del tron. Conclusió: hi ha més por que una altra cosa. Fins i tot per fer la gara-gara a Felip VI van amb el fre de mà. Ningú la vol espifiar. Que després ve Camilo Vilarino, nou xèrif de Zarzuela, i et pot caure 'la del pulpo'. Tapadets s'està millor. 

Felipe Letizia diario GTRES
Felip i Letícia / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!