A partir de quina edat els menors poden anar d'excursió amb el col·legi? I si el menor és el proper cap de l'Estat? La princesa Elionor ja té 13 anys i al Colegio Los Rosales fan sortides a la natura o visites culturals. Segons revela Pilar Eyre al seu blog de Lecturas Zarzuela ha vetat que Elionor i la seva germana Sofia, surtin de l'escola per res. La raó? "El operativo de seguridad es complicado y muy caro, y conllevaría además molestias para el resto". Per un cop no és excés de zel elitista sinó raons de cost econòmic. Seria un escàndol que es publiqués que l'excursió de les nenes a la Sierra ha costat no deu euros com a les amiguetes sinó desenes de milers d'euros a tots els contribuents.

rei felip i elionor astúries GTRES

GTRES

Escriu Eyre que fonts properes a Zarzuela li expliquen "No sabes lo que nos costaría a todos los españoles cada una de estas salidas “normales” de la princesa de Asturias y de su hermana (...) Los cuatro policías que lleva cada una deberían doblarse, coches delante y detrás del autobús, perros adiestrados para olfatear las mochilas de los niños, visitar con antelación los lugares a los que van a ir". La premsa que seguim l'activitat de la Casa Reial sabem com tenen una seguretat molt superior a la del president del govern. Si van a la natura, els primers animals que pateixen els periodistes són els gossos detectors d'explosius de Zarzuela ensumant les càmeres. No sembla el millor per panorama que una excursió infantil sembli la caravana de cotxes blindats de Donald Trump.

elionor excursio GTRES

GTRES

Elionor només va a la muntanya amb els seus pares i el seguici habitual i car. El cost no és públic però Pilar Eyre explica el que costava quan el seu pare, el príncep Felip, era un nen: "Cuando Felipe estudiaba en este mismo colegio, se empeñó en merendar con sus amigos en un bar del pueblo. Hasta que el jefe de seguridad solicitó entrevistarse con la reina, “¿sabe usted lo que nos cuesta que su alteza salga a merendar como un niño más? Cien mil pesetas”. 600 euros de l'any 1978 són desenes de milers ara. Letícia respira tranquil·la, les nenes es queden a escola i la premsa no els destrossa per un cost exorbitant (16 policies, 8 per filla) de sortir a berenar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat