La infanta Elena tampoc no es va casar enamorada. Jaime de Marichalar i ella discutien sovint, fins i tot el que se suposava que anava a ser el dia més feliç de la seva vida. Ni els seus fills, Froilán i Victoria Federica, solucionar els problemes del matrimoni. La germana de Felipe li va comunicar a Juan Carlos la seva decisió de divorciar-se, però li va recomanar que aguantés. Ell també va aguantar amb la reina Sofia. A punt d'anunciar el seu divorci, l'exduc de Lugo va tenir un infart i no era el millor moment per separar-se, espero fins a la seva recuperació i un temps prudencial.

infanta elena pis
infanta elena pis

La infanta Elena no mostrava especial interès pels homes

Des que va trencar amb Jaime de Marichalar, la infanta Elena no ha començat cap altra relació amb ningú. En alguna ocasió se l'havia relacionat amb algun home, però només eren rumors. És soltera, però no aparentment feliç. La infanta s'ha dedicat sempre a la seva família, als seus fills especialment, però també als seus pares i a la seva germana Cristina, amb Felipe no tenen una excel·lent relació. "Si hi ha hagut una cosa important en la vida d'Elena -diu- ha estat el seu amor per la família".

Jaime de Marichalar
Jaime de Marichalar

Segons Tiburcio, que va escriure una biografia no autoritzada de la infanta, Elena va veure a Jaime una persona divertida i seductora, però mai no es va enamorar físicament d'ell. "La seva no va ser mai una relació passional". Juan Carlos no va veure amb bons ulls a Jaime, com a Letizia, potser per això ambdós guardaven una estreta relació.

A poc a poc la infanta Elena, que sempre ha estat en totes les polèmiques familiars, ha quedat relegada a un segon pla totalment desenfocat, com si no fos part de la família. La seva vida manca totalment d'interès mediàtic i viu amb els seus fills en un pis d'Almagro, Madrid, encara que normalment passa els dies sola i avorrida, ja que Froilán i Victoria Federica fan les seves vides allunyada d'ella.

Fonts properes a la infanta Elena asseguren que a casa seva mai no ha entrat un amic especial després de Jaime de Marichalar. Encara que de vegades s'ha vist sola, no és una persona passional que necessiti un home per les nits.