La infanta Elena està trasbalsada. No pot més. Els seus fills li han donat massa maldecaps. La germana de Felip VI mai no ha estat feliç. Es va casar amb Jaime de Marichalar amb greus problemes en la parella. Discutien sovint, fins i tot el feliç dia del casament. Van tenir Froilán i Victoria Federica, però ni tan sols això no va salvar el fet malbé matrimoni. El 2007 es van divorciar, encara que hagués estat molt abans si a l'exduc de Lugo no hauria patit un infart. Joan Carles I li va demanar que aguantés fins que es recuperés, ell tampoc no s'havia casat enamorat de la seva mare, però la seva filla estava amargada i no podia més. En aquell moment es va quedar a càrrec de dos fills adolescents que se li van escapar de les mans.

Froilán i Victoria Federica són de tot menys fills exemplars. Suspenien gairebé totes i repetien curs. Finalment cap dels dos no va estudiar. Un deshonor per a la seva mare. Però és que tampoc no mostren especial interès per treballar. Sembla que el cognom Borbó els perjudica, però ells el defensen per al que els interessa. La jove s'ha ficat de ple al món de les xarxes socials creient-se una influencer que s'ha estancat en nombre de seguidors. Froilán segueix de festa en festa i tir perquè em toca.

Infanta Elena EFE
Infanta Elena EFE

La policia ha trucat en diverses ocasions a la infanta Elena pels seus fills

En els últims anys la infanta Elena ha visitat les comissaries de policia de tot Madrid les mateixes vegades que amants ha tingut Joan Carles I. Ja la tenien identificada, i no per ser la filla de l'emèrit. Les sortides nocturnes de Froilán mai no han acabat bé. La matinada del passat 25 de desembre, el jove va participar en una baralla amb arma blanca a les portes d'una discoteca al barri de Salamanca. Quan la policia va arribar, alertada pels veïns, el fill d'Elena de Borbón ja no estava allà perquè havia anat a l'hospital a acompanyar un amic que va resultar ferit, allà el van identificar. Un mes després va participar en una festa il·legal, en un after amb llicència de sauna que superava l'aforament permès i en el qual es consumien substàncies estupefaents.

"Froilán no es deixa veure molt per aquí. No sol venir. En dos anys l'he vist cinc vegades. Va repetir primer curs i en la classe no va aparèixer ni un dia. Si no vas et suspenen, però mentre continuïs pagant... el que t'aguanti la teva butxaca", va assegurar en el programa un company de la carrera d'empresarials en la qual estudiava el germà de Victoria Federica. La fama de mal estudiant és de sobres coneguda.

Victoria Federica i la infanta Elena EFE
Victoria Federica i la infanta Elena EFE

Fa anys que Froilán estudiava a The College per International Studies (CIS), carrera universitària pagada per Joan Carles I. Tenint en compte que el preu per curs és de 20.000 euros, l'Emèrit ja portaria gastats 80.000, diners que hauria llençat a les escombraries.

En més d'una ocasió ha acabat en comissaria. "Han hagut d'anar a buscar-lo a comissaria, ho sé perquè l'assessor del rei és assessor del meu pare i m'ho ha explicat. L'altre dia va trucar Froilán perquè l'havien posat en no sé quin problema i van haver d'anar els caps de la Policia de Madrid. Va ser fa setmanes en una baralla", relata l'amic del nebot de Felip VI.

Froilán i Victoria Federica també s'han encarat diversos policies. Sempre que els han multat o els han cridat l'atenció per un comportament inadequat els han dit "no sabeu qui som".