No té prou amb intoxicar, difamar, mentir i ser el rei de les clavegueres mediàtiques de l'Estat espanyol. Tampoc amb furgar a la vida privada dels seus adversaris, inventar-se agressions o colar periodistes als despatxos del congrés. Ara també el tenim al capdavant del periodisme cortesà més caspós i ridícul: L'han encertat, és clar, parlem d'Eduardo Inda. El navarrès ha executat una de les genuflexions més insubstancials que es recorden últimament parlant dels monarques espanyols. Felip i Letícia, segons OkDiario, "donen exemple a la reialesa europea" perquè són els que més tard s'agafen les vacances. Exemple de què?

Inda Mediaset

Cuatro

El "diari" d'Inda es compadeix de Felip i Letícia, que no arribaran a Palma per gaudir de l'estiu fins el 31 de juliol per culpa de la situació política, que "ha trastocado los planes vacacionales de los Reyes". Un kleenex, si us plau. Pobrets. Quin desastre de súbdits, que no pensen en l'estressat ritme de vida i la feina ímprobe de la parella. Els hi comparen amb la resta de 'royals' europeus i, oh chorpresa!, no hi ha color: "¡Ra, ra, ra, España ganará!".  Ni danesos, ni suecs, ni anglesos, ni holandesos, ni san pito pato. Els que penquen de debò, els Borbons, que només s'agafen un parell de setmanes per alliberar tensions abans de tornar "a la mina". La mina d'or de la monarquia, voldran dir.

reis marivent gtres

GTRES

rei felip beu vi GTRES

GTRES

pedro sanchez rei felip EP

Europa Press

eduardo inda gtres

GTRES

El que no és capaç d'explicar Inda i la seva banda és, realment, de què han de descansar a Zarzuela. De comprar cotxes i quadres gegants (pagats pels contribuents)? D'escollir més que dubtosos outfits reials? D'anar a disfressar-se a Anglaterra? De "matxacar-se" al gimnàs? De què, Eduardo? "Nos tienes en ascuas". Tu que saps tantes coses que passen entre bambolines (per dir-ho amb elegància), no ens deixis amb l'intriga. Potser que, ni tan sols tu ni la teva maquinària sou capaços d'explicar-nos-ho. Ara bé, la 'croqueta' t'ha quedat fabulosa. Un 10. Ni Nadia Comaneci.