Els reis Felip i Letícia només tenen 11 cotxes... Pobrets. Quina vergonya que els monarques no tinguin ni una dotzena de vehicles per desplaçar-se amunt i avall per anar a la feina. On s'és vist? D'entre aquests, alguns destaquen per damunt de la resta, un tot terreny Lexus híbrid model RX 450 que els acompanyava des del 2008, un Audi RS6 i un altre de la mateixa marca model A8. Només aquests tres cotxes ja costen 280.000 euros. Els Toyota també estan entre la flota de cotxes preferida dels Borbons, amb un contracte de la Casa Reial que els vincula a la marca japonesa fins el 2020. Toyota s'encarrega del manteniment del cotxe mentre que la Casa Reial paga la benzina. També els Volvo tenen un lloc preferent.

leticia felip cotxe gtres

GTRES

Aviat, però, la cosa canviarà. Perquè els reis passaran a tenir un cotxe més al garatge de la Zarzuela. Segons publica El Confidencial, Hisenda ha comprat un cotxe de, atenció, 454.000 euros a la Casa Reial per via urgent i en secret. El nou vehicle, licitat de manera confidencial per motius de seguretat, passarà a ser propietat del Parc Mòbil de l'Estat. Hacienda somos todos... y si entre todos podemos pagarles un cochecito leré a los reyes, mejor que mejor.

felip leticia cotxe efe

Efe

El cotxe que el Ministeri d'Hisenda ha comprat és un vehicle blindat "de alta representación” que tot i passar a formar part del Parc Mòbil, el seu ús quedarà reservat exclusivament als inquilins del Palacio de la Zarzuela, segons han confirmat al citat mitjà fonts de l'Administració. L'anunci de la licitació s'ha dut tan en secret i dissimuladament que ni tan sols s'especifica que serà assignat a Felip VI i la seva família. Opacitat en la licitació i en la justificació d'una despesa com aquesta.

felip leticia cotxe

GTRES

Els 454.000 euros també inclouen el blindatge del cotxe, la despesa més costosa. El Parc Mòbil de l'Estat no es gastava una xifra tan desorbitada des del 2017, quan va licitar la compra d'un nou vehicle oficial per l'aleshores president del Govern, Mariano Rajoy. Llavors, el PP va defensar aquesta compra justificant que el cotxe de Rajoy estava en mal estat després de 16 anys...

rajoy coche

GTRES

Es fa difícil, però, pensar que cap dels molts cotxes dels reis estiguessin en tan mal estat com per gastar-se ara una morterada. Com en tants altres casos, els diners no aniran per compte de la Casa Reial sinó que qui farà aquest desemborsament serà el Ministeri d'Hisenda. Només queda per saber ara, per què tanta pressa? "El trámite se ha efectuado ahora por la vía de urgencia sin que haya trascendido la razón de las prisas", expliquen al diari. També queda per saber la proclamació de la proposta guanyadora i que es faci públic el nom de l'adjudicatari.