Encara no ha fet 15 anys però Elionor ja fa discursos oficials en nom de la institució que representa. La princesa d’Astúries va ser aquest divendres a l’entrega dels premis que duen el seu nom, que es va fer al Salón Covadonga de l’Hotel La Reconquista d’Oviedo. “Mis padres me han enseñado el sentido de la responsabilidad”, afirmava després d’apel·lar a la solidaritat entre els joves. Poques hores més tard, l’actor David Selvas reacciona amb contundència a la intervenció de l’hereva al tron d’Espanya.

Elionor Felip premis princesa asturies GTRES

Elionor i Felip VI als Premis Princesa d'Astúries | GTRES

Acostumat a treballar amb menors d’edat a la televisió, l’artista coneix prou bé els tràmits que cal fer per donar-los feina. L’edat mínima legal per treballar és als 16 anys i ho han de fer amb el vist-i-plau dels pares o els tutors, i els que en tenen menys de 16 només ho poden fer en espectacles públic amb una autorització obligatòria de la Direcció General de Treball. A les xarxes socials, Selvas dubta obertament que Felip i Letícia hagin seguit aquestes passes. “Quan aquesta nena treballa, els pares han demanat el permís de treball, com hem de fer totes les empreses que fem ficció i que treballem amb nens? No sé què em fa pensar que no, que els seus pares s’ho passen pel forro”. El també actor Lluís Marco hi fica cullerada: “Com es passen pel forro el que tu diguis o pensis”.

La norma és clara: els menors de 16 anys poden treballar només en sèries de televisió, pel·lícules, teatre... i el circ. I les últimes revelacions de Corinna no deixen la monarquia espanyola gaire lluny d’aquest últim.