La princesa Elionor acaba de presidir els premis que duen el seu nom al Salón Covadonga de l'Hotel La Reconquista d'Oviedo. Els segons Premios Princesa de Asturias de la filla dels reis, després dels que va presidir l'any passat a Barcelona.

La cerimònia ha començat puntual a dos quarts de set del vespre, en un acte on hi han anat, faltaria més, Pablo Casado o Meritxell Batet. Mà al pit i habituals reverències per part dels assistents al pas de la família reial.

felip i casado

Felip VI i Pablo Casado (@CasaReal)

meritxell batet

Meritxell Batet (GTRES)

Un acte en el qual la reina Letícia ha triat un disseny blau fosc de la firma Delpozo que ja havia lluit en diferents ocasions amb una espectacular i voluminosa flor damunt l'espatlla dreta. Pel que fa a les seves filles, la protagonista anava amb un dues peces de color crema i pedres i els cabells a l'aire, mentre que la seva germana petita, amb trena, duia una faldilla verd poma i una samarreta del mateix color amb punts negres, en un look que recordava molt el personatge de la princesa Ana de Frozen.

DL u466919 036

Letícia (GTRES)

DL u466919 027

Elionor i Sofia (GTRES)

La cerimònia d'enguany ha vingut marcada, evidentment, per la pandèmia. En la llista de premiats, ha destacat el Premi a la Concòrdia, que ha recaigut en "los sanitarios españoles en primera línea contra la COVID-19", en el moment més emotiu de l'acte, amb llàgrimes als ulls d'alguns d'aquests sanitaris. De la resta de guardonats, també hi eren el fill del difunt Ennio Morricone, que recull el Premi de les Arts, juntament amb John Williams, Carlos Sainz (Premio Princesa de Asturias de los Deportes) o Anne Carson (Premio Princesa de Asturias de las Letras).

john williams

John Williams (@CasaReal)

carlos sainz

Carlos Sáinz i família reial (@CasaReal)

L'acte solemne ha estat l'esperat: elogis per part de les autoritats i els premiats a la princesa i la seva germana, no com el vídeo d'una jove republicana demanant-li que no sigui reina i que s'ha fet viral hores abans.

familia reial escolta himne premis princesa asturies

Família Reial (@CasaReal)

familia reial escolta himne premis princesa asturies 2

Família Reial, Premis Princesa d'Astúries 

Després que cada premiat fes el seu agraïment i recollís el seu premi, ha estat el torn dels discursos del rei i la seva filla. Ha començat Elionor, que estava especialment nerviosa mentre llegia el seu text, molt més que l'any passat a Barcelona en el seu debut, amb algun moment en el qual s'ha entortolligat, i on ha parlat de la solidaritat de la gent jove com ella, "porque mis padres me han enseñado el sentido de la responsabilidad":

Després ha agafat el relleu el seu pare, per fer un discurs on ha dit alguna frase demanant-li a la ciutadania que "es necesario que todos hagamos un gran esfuerzo colectivo nacional de entendimiento y de concordia" per sortir de la crisi...

felip premis princesa d'asturies2

Felip VI (@CasaReal)

Que ell parli d'esforç, tiene tela. Esforç el de moltes famílies en situació crítica que a saber com poden tirar endavant. Que li demani al seu pare fugat que s'esforci en tornar els diners dels comptes suïssos. Potser ajudarien a aquest esfuerzo colectivo.