Les recents revelacions de Jaime del Burgo han sacsejat els fonaments de Zarzuela i generat una gran preocupació a la casa reial. L'advocat ha revelat informació comprometedora sobre la relació entre Letícia i Felip VI, i més concretament de les infidelitats de la consort, posant en perill el futur de la corona espanyola. La notícia ha generat màxima inquietud als passadissos de la institució monàrquica.

Segons les declaracions de Jaime del Burgo, Letícia no hauria contret matrimoni per amor, sinó per interès i ambició. L'advocat afirma que la reina tenia plans d'escapar-se d'Espanya amb ell, possiblement als Estats Units. A més, Del Burgo assegura tenir proves contundents que recolzarien les seves afirmacions, incloent fotografies, missatges i vídeos que demostrarien la naturalesa de la relació entre Letícia i l'advocat.

Jaime del Burgo Instagram
Jaime del Burgo Instagram

Jaime del Burgo i la reina Letícia van recórrer mig món

Els missatges revelats per l'advocat suggereixen una relació amorosa entre Letícia i Jaime del Burgo, que s'hauria mantingut durant diversos anys. Fins i tot s'esmenten plans de viure junts en la Florida, a prop de Zarzuela, i la consideració de Nova York com una possible residència permanent.

"Durant any i mig pensem i vam fer passos endavant amb l'objectiu de ser lliures, tractem de la qüestió del divorci, de les nenes, busquem assessorament jurídic, mirem junts una casa en la Florida que afrontava amb Zarzuela on viure les etapes que estiguéssim a Espanya, considerem Nova York com la millor opció de residència permanent, la idea que tinguéssim un fill nostre per ventre subrogat a Los Angeles me la va proposar sent a La Terre Blanch. Vam posar un niu al carrer Miguel Ángel. La discussió a què es refereix Peñafiel l'agost de 2011 va ser l'única que hem tingut. Érem a Marivent. Ella va besar Felip en les regates i va sortir a les portades. "Què és això?", li vaig preguntar. "Ho he hagut de fer per protegir-nos". I jo la vaig creure", va publicar Del Burgo.

Joan Carles I envia al CNI investigar Letícia arran dels viatges a Londres

Una relació extramatrimonial que va incloure viatges junts a diverses destinacions internacionals com Madrid, Barcelona, Londres, Estats Units... "Viatgem a Cap Verd, a Grècia en creuer, als Estats Units, a la campanya a Anglaterra, a la Provença a França, fins a finals de 2014. Venia a Londres, jo a Madrid", va apuntar el lletrat.

Jaime del Burgo Letizia foto llibre Peñafiel, TV3
Jaime del Burgo Letizia foto llibre Peñafiel, TV3

D'aquests viatges, els realitzats a Londres haurien estat especialment significatius. Eren massa constants. I va ser durant un d'aquests viatges quan en l'entorn dels alts càrrecs de Zarzuela es va descobrir que hi havia una relació entre Letícia i Jaime del Burgo. Va ser arran que Joan Carles enviés el CNI a investigar Letícia, sospitant de l'existència d'una relació inapropiada amb tantes anades i vingudes de la capital britànica. No era nou per a l'emèrit manar al CNI investigar la consort. Ja ho havia fet en el passat, quan l'ex de TVE va entrar en la Zarzuela. I no només a ella, també a la seva família. Aquesta revelació hauria generat una profunda preocupació tant en el pare com en el fill. I també va ser l'inici de la primera gran crisi entre els actuals reis d'Espanya.