Jaime del Burgo està disposat a destrossar la monarquia espanyola, vol acabar amb ella perquè considera que els Borbó han estat els culpables de la pobresa a Espanya. Una dinastia que ha estat al tron durant 300 anys. Es considera monàrquic però no borbònic. L'advocat s'ha aprofitat de Letizia, el suposat amor de la seva vida, per ferir la corona. Fa uns mesos va revelar a les seves xarxes socials que la reina havia estat infidel a Felipe amb ell durant diversos anys. Sembla que algú ha iniciat una campanya de desprestigi per acabar amb la mare de Leonor i Sofia, que en els últims anys ha aconseguit acaparar els focus i ha deixat al seu marit en un discret segon pla.

Amb les seves declaracions Jaime del Burgo ha desestabilitzat el matrimoni, que ja estava trencat des de fa anys. Tanmateix, ara ja no han d'amagar-se. Des que va saltar la polèmica, Felipe i Letizia fan plans per separat públicament, i ja no se'ls veu impostats en les seves aparicions. L'ex de Telma Ortiz ha aconseguit el seu primer propòsit, però no pararà. Ell mateix va explicar setmanes més tard que es troba escrivint un llibre sobre aquesta història, i per a això ha obtingut altres testimonis.

Jaime del Burgo Letizia Ortiz Roma GTRES
Jaime del Burgo Letizia Ortiz Roma GTRES

Jaime del Burgo ha retirat Letizia de la corona

Casa Reial no s'ha pronunciat al respecte d'aquestes declaracions, ni confirma ni desmenteix, com sempre opta pel silenci. Però els rumors no cessen, fins i tot ja es parla d'un possible divorci el proper any, quan la infanta Sofia compleixi la majoria d'edat. En els quatre últims caps de setmana, Felipe ha sortit amb els seus amics fora de Madrid, Letizia s'ha quedat en Zarzuela sola.

Jaime del Burgo
Jaime del Burgo

Així és com s'està quedant Letizia en les últimes setmanes, completament sola. Dimarts passat 27 de febrer van assistir a la missa homenatge a Constantino de Grècia celebrada a Windsor. Però la reina va estar sola. Va arribar l'última del braç de Felip VI per evitar qualsevol fotografia d'ella amb els Borbó. No obstant això, la van obligar a asseure's al costat de Juan Carlos, el seu pitjor enemic.

A la sortida de la capella Letizia estava totalment desubicada. Darrere de Juan Carlos, Felipe i Sofia. Sense parlar amb ningú dels Borbó ni els de Grècia. Sobrava totalment. A més, es van captar les primeres imatges sense amagar-se del rei i l'emèrit junts, pare i fill parlant tranquil·lament i abraçar-se. Unes fotografies molt desitjades. Tot això ha estat gràcies a les declaracions de Jaime del Burgo.