Durant dues dècades, les que fa que Letícia i Felip estan junts, Paloma Rosasolano ha ocupat un lloc privilegiat en la vida de la família reial espanyola. Especialment des que Letícia i Felip es van casar, i més encara des que van heretar la corona. La seva influència s'ha estès fins i tot a la criança de les filles dels reis, la princesa Elionor i la infanta Sofia. Tanmateix, els recents esdeveniments han marcat un punt d'inflexió en la seva relació amb la família reial.

La revelació d'una presumpta relació extramatrimonial de Letícia, divulgada per Jaime del Burgo, ha sacsejat els fonaments de la monarquia espanyola i ha portat al rei Felip VI a prendre mesures dràstiques. Com a conseqüència, s'ha implementat una nova política de control de visites en Zarzuela, la qual cosa ha resultat en la restricció de l'accés de Paloma al palau.

Paloma Rocasolano, d'anar per Zarzuela com a cal sogre a veure restringides les seves visites a Letícia

Abans, Paloma gaudia d'amplis privilegis en Zarzuela, amb habitacions pròpies al palau i accés regular a la família reial. Ella era qui es cuidava majoritàriament de la princesa Elionor i la infanta Sofia. Tanmateix, aquesta situació ha canviat radicalment. Felip VI ha ordenat que es redueixin les visites freqüents i les estades prolongades de Paloma al palau, reflectint la seva intenció d'establir límits clars i reforçar el control sobre l'entorn de la reina Letícia.

Sofia Paloma Rocasolano GTRES
Sofia Paloma Rocasolano GTRES

Ara, Paloma ha de coordinar les seves trobades amb Letícia en privat i fora de Zarzuela, ja no té la llibertat d'accedir al palau com abans. Aquesta mesura marca un canvi significatiu en la relació entre Paloma i la família reial, ja que ha estat expulsada simbòlicament de Zarzuela després de dues dècades de proximitat i privilegis.

El desterrament de Paloma de Zarzuela reflecteix la pèrdua d'influència i estatus que Letícia ha experimentat com a conseqüència de les crisis matrimonials de la família reial. Felip VI ha optat per limitar la presència dels familiars en la vida quotidiana de Letícia, seguint l'exemple de la consort, que anteriorment havia restringit l'accés de la família de Felip a l'entorn real. Al cap i a la fi, Felip considera que la seva presència tampoc no és necessària, ja que ni Sofia ni Elionor viuen ja al Pavelló del Príncep.

Aquest canvi en la seva situació representa una transformació profunda en la relació de Paloma amb la família reial. En cas de ser una figura prominent i propera, ara es troba en una posició més distant i restringida. L'expulsió simbòlica de Paloma de Zarzuela subratlla els canvis i tensions que s'estan produint dins de la monarquia espanyola, així com les repercussions dels escàndols i les disputes internes en la vida de la família reial.