En el seu moment, Joan Carles I i Sofia es van casar per conveniència, sense amor pel mig. Els emèrits mai no es van voler. No s'entenien ni al llit ni fora d'ella. És per això que van limitar les seves relacions al just i es va acabar. Fins que va néixer Felip, un fill home per heretar la corona. A partir d'allà, encara que van continuar apareixent junts en públic, cadascú va fer la seva vida pel seu costat en l'àmbit privat.

Felip i Letícia, per la seva part, sí que es van casar enamorats. O això es diu. I no van deixar la seva intimitat de banda després de néixer la princesa Elionor i la infanta Sofia. Felip VI, com Joan Carles I, també volia un fill home.

L'existència de Jaime del Burgo en la vida de Letícia va impedir la possibilitat que els reis tinguessin un tercer fill

Tanmateix, mentre es plantejaven anar a buscar-ho, Letícia va iniciar la seva segona relació amb Jaime del Burgo. Segons el relat de l'advocat, van tornar a estar junts entre 2010 i 2011, quan Sofia tenia 3 anys i Elionor, 5. I allà seria quan la reina es va sentir massa lligada a la corona, quan li va demanar a Del Burgo que la tragués d'allà. Fins i tot van fer plans per anar-se'n a viure a Nova York i deixar-ho tot enrere.

Letizia Ortiz i Jaime del Burgo, amants en NYC, 2011, TV3
Letizia Ortiz i Jaime del Burgo, amants en NYC, 2011, TV3

Les quatre etapes de la relació Letizia Ortiz i Jaime del Burgo són els següents: 1) Relació amorosa, de 2002 a 2004; 2) Amics i confidents, de 2004 a 2010; 3) Relació amorosa, duradora i continuada, 2010 i 2011; 4) Com a cunyats, de 2012 a 2016", va publicar Del Burgo en el seu compte de X, abans Twitter. "És la tercera relació la que acaba abruptament després de dos anys, al cap de pocs mesos de la renúncia de Letizia com a princesa d'Astúries, divorci de Felip i l'establiment com a parella a Nova York, que era el que havíem planejat", va afegir.

Les possibilitats d'un tercer fill es van esvair quan Felip ho va saber tot

Una vegada Jaime i la reina el van deixar la segona vegada, Letícia i Felip podrien haver tornat a buscar aquest tercer fill. No obstant això, el rei s'hauria assabentat pocs mesos després de les infidelitats de Letícia. O almenys de part d'elles, el que va generar la primera gran crisi entre els monarques. Corria el 2013. I a partir d'allà es van avortar del tot les possibilitats d'anar a buscar aquest tercer fill. Felip no va voler reforçar una relació que començava a fer aigües i que empitjoraria amb el pas dels anys.

felipe letizia gtres
felipe letizia gtres

Es pot dir que tenir un tercer fill és una cosa que a Letíciatampoc no li venia de gust a aquestes altures. De fet, segons va revelar Jaime Peñafiel al canal de YouTube 'La reunión secreta', els contactes amorosos entre Letíciai Del Burgo es van prolongar en el temps. "Era una relació d'anada i tornada. Ella li trucava i li deia: 'Hem acabat, no em truquis més'. I llavors després es reprenia una altra vegada la història", va revelar Peñafiel.