Fa menys de 24 hores pregàvem al cel per una sorpresa agradable i sucosa durant la celebració de la 68ena edició del Ball de la Rosa a Mònaco. I assenyalàvem, sense discussió, la nostra favorita per protagonitzar-la: Carlota Casiraghi. La seva recent separació matrimonial la convertien en la soltera d'or de la Salle des Étoiles de l'Sporting de Montecarlo, i la publicació del seu romanç amb l'escriptor Nicolas Mathieus feia somiar amb una presentació en societat de campanetes. Doncs bé, la princesa ens va deixar amb un pam de nassos, si més no a mitges: radiant i espectacular, però sense acompanyant. Però no podem pas parlar de decepció, perquè el ball, dedicat a l'època disco, sí que ha tingut sorpresa majúscula. En principi, bona: Charlene de Mònaco ha tornat després de 10 anys absent. Aquest cop tampoc l'esperaven. I alguns ni tan sols la volien allà. Doncs patapam. La reina de la nit, la gran estrella.

Per tots és coneguda la complicada relació de la dona d'Albert II amb la seva cunyada Carolina, ànima d'aquesta festa anual fundada per la seva mare, Grace Kelly, i que deixa en mans del dissenyador Christian Louboutin per ambientar-la de manera esbojarrada i divertida. Molta brillantor, pantalons de campana, granotes, perruques afro, Gloria Gaynor sobre l'escenari... i luxe a tot arreu. La Carolina feia una dècada que podia gaudir de la seva obra amb tranquil·litat, lluny de la que li ha espatllat els seus plans i els dels seus fills. Però la nit 23 de març, cap a les 20:30 h, saltava la bomba. Albert II arribava amb la seva dona del braç, espectacular i implicadíssima amb el dresscode, i entrava a la sala en paral·lel a l'amfitriona Carolina. La temperatura del planeta es va tornar boja: foc a les xarxes, glaciació sobre la catifa vermella.

Charlene Carolina Baile Rosa GTRES
Charlene, Albert II, Carolina i Carlota de Mònaco al Ball de la Rosa / GTRES

El vídeo que demostra la incomoditat i amargura de Carolina envers Charlene és concloent. No es miren, i encara menys a la cara. La que pitjor ho porta, sense dubtes, és la Carolina, sempre al darrere. La dona d'Albert II es mostra més confiada. Xerra amb tothom, menys amb la germana d'Estefania de Mònaco, una altra de les seves aliades. Desprèn sensació de superioritat, també de seguretat. Es troba més bé. De físic, de ment, de confiança. Són molts mesos sense la paraula crisi al seu voltant i ara està guanyant-li un pols, un més, a la seva enemiga íntima. La nit somiada.

 

Resulta també curiós observar detingudament l'actitud d'Albert II, qui sempre ha de nedar entre dues aigües. Intenta controlar la situació i somriu perquè és la seva feina, però serra les dents per un compromís de projecció mediàtica innegable. La situació és delicada. Està recuperant la seva dona per a la causa, però això pot fer esclatar velles batalles amb la germana. Material explosiu. Millor no remenar gaire. Però la Charlene està de dolç, s'atreveix amb tot. Ha tornat i és imparable.

Charlene Baile Rosa GTRES
Charlene de Mònaco, estrella del Ball de la Rosa 2024 /GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!