El Ball de la Rosa 2023 a Mònaco havia creat més expectatives que mai. El clima al Palau Grimaldi torna a ser convuls i confús, especialment pel que fa al sempre sota sospita matrimoni reial, el d'Albert II i la princesa Charlene. L'exnedadora de Sud-àfrica torna a estar desapareguda, un mal símptoma tenint en compte els seus antecedents recents. Un fet que ha tornat a disparar els rumors de divorci de la parella, amb revistes franceses atrevint-se a assegurar-ho a la seva portada. L'únic desmentit ha estat el del príncep, d'ella no sabem absolutament res. I així seguirem, perquè la transparència no és la virtut més destacada al Principat, sempre hi ha un núvol fosc i tèrbol sobrevolant-los.

Si la Charlene s'hagués presentat a l'esdeveniment la sorpresa hauria estat majúscula, sí, però malgrat tot serviria per reflectir normalitat conjugal, el gran tema que està sobre la taula. Amb ella les especulacions haurien minvat, reforçant el comunicat emès tot just després de llegir la portada de Royauté destapant la gran crisi. Però a Mònaco les estratègies comunicatives són peculiars, i la delicadesa en el tracte cap a la princesa, més que dubtosa. Si l'Albert està tan empipat per tornar a sentir rumors de separació, com és que va deixar la seva dona abandonada i va marxar a Irlanda a abraçar una estàtua de la seva mare Grace Kelly? No podia fer-ho en un altra moment? En serio, Jorge? Alguna cosa passa amb la Charlene, i no és gens bona.

Charlene Royauté
La portada del possible divorci de Charlene i Albert de Mònaco / Royauté
Alberto Mónaco estatua Grace Kelly @Palaisprincier
Albert de Mónaco amb l'estàtua de Grace Kelly / @Palaisprincier

Charlene no es presenta al Ball de la Rosa i alimenta els rumors de divorci

Les previsions s'han complert i la mare de Jacques i Gabriella no s'ha presentat al ball, reforçant les teories més funestes sobre el seu futur junts. És la potència del personatge i del drama personal que arrossega des de 2011, quan va contraure matrimoni amb la màxima autoritat de Mònaco. Tant és així que va voler escapar del seu destí fugint del país en assabentar-se d'una presumpta infidelitat del que, en unes hores, hauria de ser el seu marit. Aquell viatge de noces en el que van dormir en habitacions separades tampoc és la màxima representació de la felicitat ni de sintonia, com tampoc que l'home deixi tirada la seva estimada malalta, destruïda i operada en tres ocasions durant 6 mesos a Àfrica. Serà que tenim un altre concepte de l'amor, però tant de bo que ningú ens estimi com l'Albert estima la Charlene.

Alberto y Carolina de Mónaco baile de la Rosa GTRES
Albert i Carolina de Mònaco al Ball la Rosa / GTRES
Charlene de Mónaco
Charlene de Mónaco / GTRES

Isabel Pantoja, un fantasma de color rosa xiclet a Mònaco

Si la princesa va ser un fantasma durant el Bal de la Rose, una cosa semblant va passar amb l'altra gran protagonista de la nit. Un protagonisme artificial i interessat, però vaja, que la imatge d'Isabel Pantoja en una gala de tant glamur tenia el seu què. I l'hem tinguda, sí. La tonadillera va aconseguir que el seu amic transformista català, Manel Dalgó, li pagués els 850€ d'entrada i que la revista '¡Hola!' abonés el vestit, el viatge i l'hotel de 5 estrelles per fer el paperot al photocall. I ja, perquè tant l'Albert II com l'amfitriona Carolina van passar d'ella com de la tinya, de fet dubtem si sabien de la seva existència. Era una fantasma folklòrica vestida de rosa xiclet, nerviosa, desubicada. No hi pintava res. Però ja té la foto. És el que volia. 

Isabel Pantoja baile de la rosa Mónaco GTRES
Isabel Pantoja al Ball de la Rosa a Mònaco / GTRES

Total, que Charlene i la Pantoja poden presumir d'alguna cosa en comú: totes dues són ignorades per Albert de Mònaco. Qui no troba consol...