Molt es parla de la relació entre Felip i Letícia, des que Jaime del Burgo va destapar la possible veritable raó de la seva gran crisi, els reis són en el focus mediàtic. Tots els seus gestos són analitzats amb lupa fins a l'últim detall. Segons l'advocat, la reina hauria estat infidel al rei amb ell. Es van conèixer a començaments dels 2.000 i van trencar el 2003, però un any després del casament dels reis van tornar a retrobar-se. La llavors princesa es trobava superada per la situació. Veia que no pertanyia a aquest món, l'ambició per convertir-se en la dona més poderosa del país li va poder. Va estar a punt de marxar amb Jaime del Burgo a Miami, però en aquella època ja havia nascut Leonor i no podia anar-se'n sense ella.

Letizia Felipe premis princesa d'asturias
Letícia Felip premis princesa d'Astúries

Letícia va estar a punt de divorciar-se fins i tot en dues ocasions, Felip ja no es fiava de la mare de les seves filles, i és que mai no pot perdonar una mentida. Els reis han intentat posar solució als seus problemes sense èxit. Des de 2013 farien vides separades. No dormen a la mateixa habitació, ni tampoc fan plans junts si no és per concloure rumors davant de les càmeres. Totes les escapades són amb amics, cada un amb els seus. Aquest últim any, des que Leonor i Sofia no viuen a palau la relació està encara més trencada. El rei va confessar davant de la premsa que la vida s'havia tornat molt més avorrida.

Letícia i Felip a punt d'anunciar el cessament de la convivència

La Casa Reial prohibeix a Felip i Letícia divorciar-se; no obstant això, ambdós haurien decidit cessar la convivència seguint l'exemple de Juan Carlos i Sofia. Després de tot l'enrenou generat amb Jaime del Burgo, la Zarzuela creu que seria convenient que els reis anunciessin definitivament el cessament de la convivència, però és una cosa que podria no succeir fins que les seves filles siguin majors d'edat, això succeirà l'abril de 2025.

Felipe i Letizia línia|empremta de castre
Felip i Letícia estela de castro

Segons Pilar Eyre, el matrimoni estaria totalment trencat. "Jo ara el que veig és que Letícia pateix una solitud enorme. La reina està sent atacada i s'estan dient coses d'ella que li han de fer molt mal com a dona i com a reina. No veig que ningú de la seva família, ni el seu marit ni els monàrquics surtin a defensar-la", afirma Eyre. "Veient les seves actituds, crec que aquest matrimoni està passant una sotragada tremenda perquè la complicitat i les mirades que es dedicaven al principi ja no estan. Potser abans també era un conte, ara m'ho plantejo... Però és que ara no fan ni tan sols l'esforç de fingir que tenen bona relació"