El 2013, van passar diversos esdeveniments a la corona espanyola, tant públics com privats, que actualment estem descobrint. Se sosté la creença que el matrimoni de Felip i Letícia va enfrontar una crisi evident a causa de la situació de la monarquia espanyola en aquell període. En aquell moment, la corona estava bregant amb el cas Nóos, que va afectar directament Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, i amb les controvèrsies relacionades amb Juan Carlos. La societat va començar a distanciar-se de la monarquia, posant en perill el regnat de tots. Com a resposta, es va prendre la decisió de forçar l'abdicació del rei emèrit, marcant una de les primeres humiliacions públiques.

Durant l'última dècada, Felipe i Letizia han treballat àrduament per distanciar-se dels Borbons, fins ara considerats els brivalls. Van eliminar les responsabilitats dels familiars del rei i l'assignació que rebien dels Pressupostos Generals de l'Estat. Després d'aquell moment, van evitar reunir-se públicament fins als últims mesos, quan van ser vistos junts en esdeveniments familiars com els aniversaris de Leonor, la reina Sofia o la infanta Elena. Letícia, en particular, ha estat esforçant-se a apartar a Leonor de la imatge associada als Borbons.

leonor jura GTRES
Elionor jura GTRES

Elionor es distancia també de Letícia en els seus pitjors moments

Malgrat la bona relació de Felip amb Joan Carles i la resta de la família, Elionor s'ha distanciat de l'emèrit, sent l'única que ho ha fet. La princesa gaudeix de l'aprovació de la ciutadania, la qual cosa augura un futur regnat prometedor. Tanmateix, Leonor no només s'ha allunyat dels Borbó, sinó també dels Ortiz Rocasolano, especialment de la seva mare. Una campanya de desprestigi cap a la reina, probablement orquestrada per tercers, ha portat Letícia a apartar-se de la seva filla, malgrat el profund dolor que això li causa.

La Zarzuela va prendre la decisió de distanciar Elionor de Letícia després de les polèmiques declaracions de Jaime del Burgo, que van deixar a la reina en una posició comprometedora. La van descriure com una dona infidel i adúltera, humiliant completament Felipe. En les recents aparicions públiques de la princesa, sempre se la vincula amb el seu pare, tornant els Borbons més propers que mai, per a desgràcia de la monarca. Estranyament, ningú no sembla estar recolzant a Letícia en superar la crisi més gran de la seva història, ni tan sols Felip. Malgrat els esforços de la Casa Reial per construir la imatge de Leonor com la successora dels reis, la situació ha desencadenat la 'Leonormanía' en els últims mesos.

Leonor mirada GTRES
Elionor mirada GTRES