El matrimoni format per Felipe i Letizia ha experimentat diverses crisis, un total de cinc, segons revela Pilar Eyre. La més intensa va passar el 2013, vinculada inicialment als problemes de la família Borbó i les preocupacions sobre el futur de la monarquia, accentuades pels escàndols de Juan Carlos i el cas Nóos, on Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina es van veure involucrats, sent el primer condemnat a la presó. En aquest context, la confiança en la monarquia espanyola es va veure minvada, obligant els reis a prendre mesures per preservar el tron i assegurar el futur de la seva filla Leonor.

Contràriament a la percepció inicial, recents revelacions indiquen que la veritable causa de la crisi matrimonial va raure en una infidelitat per part de Letizia. Segons Jaime del Burgo, va mantenir una relació extramatrimonial amb ella durant diversos anys. L'astuta reina va aconseguir que el rei l'acceptés com a advocat de la família per evitar aixecar sospites, i en finalitzar l'esmentada relació, Jaime va començar un romanç amb Telma Ortiz per desviar l'atenció.

Felipe Letizia Puig GTRES
Felipe Letizia Puig GTRES

La infidelitat de Letizia va ser descoberta per Juan Carlos, que, en adonar-se de la traïció, va informar Felipe, destacant la seva aversió cap a la mentida. Encara que el rei podria haver tolerat una infidelitat, la decepció davant de la mentida va resultar insuportable. La relació entre Felipe i Letizia es va tornar tensa, amb constants disputes que portaven al rei a buscar refugi en un lloc secret.

Felipe marxa a la gasolinera d'El Pardo

Aquest lloc, revelat per la periodista Pilar Vidal en el programa 'Mirall Públic', resulta ser una gasolinera a quatre quilòmetres de Zarzuela, la més propera. En aquest refugi, Felipe s'alleuja i troba tranquil·litat. La rutina implica que el faci a altes hores de la matinada, que les seves escortes indiquen a tots al palau que hi ha hagut una discussió entre els reis. Es revela que el monarca compra dònuts de xocolata a la gasolinera, una manera d'alliberar tensions abans de tornar a palau. "Quan el monarca necessita alleujar-se, així com el seu pare agafava la moto i emprenia vol, ell va a la gasolinera que hi ha a prop d'El Pardo compra dònuts de xocolata, s'esperen que se'ls mengi i tornen a palau", va explicar la col·laboradora

Felipe GTRES
Felipe GTRES

La relació entre Felipe i Letizia s'ha deteriorat encara més des que Leonor i Sofia no viuen en Zarzuela, portant-los a portar vides separades. La falta de complicitat entre la parella es veu exacerbada per les revelacions de Jaime del Burgo, que han contribuït a soscavar encara més la relació.