A Felip li escriuen més cartes que als Reis Mags. Algunes, miserables, encara no han rebut una resposta pública rebutjant l'abjecte contingut. Parlem de la que li van enviar 73 exmilitars jubilats amb poca feina. No és l'única que han rebut a Zarzuela. 

DL u472518 007

Felip VI (GTRES)

El president de Mèxic també li va enviar una el març de l'any passat que ara ha llegit en una conferència des del Palacio Nacional. Andrés Manuel López Obrador exigeix a l'estat espanyol una disculpa pels crims comesos durant la conquesta. I a requeriment d'un periodista, va llegir sencera la missiva que li va dedicar al Borbó, enumerant els crims i demanant-li a Felip que demani perdó als pobles originaris: "México desea que el Estado español admita su responsabilidad histórica por esas ofensas y ofrezca las disculpas y resarcimientos políticos que convenga".

Andres Manuel Lopez Obrador president mexic - europa press

Andrés Manuel López Obrador (Europa Press)

El dirigent mexicà va assegurar que el proper setembre el govern de Mèxic sí demanarà perdó als pobles "por las guerras atroces y genocidas" i es queixava d'aquells que critiquen que "cómo íbamos a atrevernos a pedir que se disculpara el Gobierno español por lo sucedido durante la conquista cuando el propósito era que todos hiciéramos lo propio y ofreciéramos disculpas a los pueblos originarios para buscar la reconciliación". Que Obrador esperi assegut. Felip responent, donant la cara i demanant disculpes? Que es posi a la cua. L'última vegada que un Borbó va demanar perdó va ser per matar elefants, i perquè el van enxampar con las manos en la masa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat