Diu el proverbi que las cosas de palacio van despacio, i potser és per això mateix que a un dels personatges que més relació té amb la Zarzuela l'hem anat coneixent amb comptagotes. Al cap i a la fi, i tot i que avui dia estigui totalment normalitzat en l'imaginari popular, que Letícia hagi passat de plebea a reina d'Espanya és un tema dels grossos. No només perquè una ciutadana a l'ús acabava per convertir-se en figura d'importància màxima a l'Estat, sinó perquè també va fer que tota una família, els Ortiz Rocasolano, es veiessin forçats a dir adeu a l'anonimat i acabessin sent persones d'interès públic. Amb tot, la figura de Carla Vigo, filla de la malaguanyada Érika Ortiz i, per tant, neboda de Letícia, sempre ha suscitat l'interès de la premsa.

Més quan, en més d'una ocasió, s'han fet de domini popular qüestions com els seus problemes de salut mental i la lectura superficial d'un abandonament simbòlic per part de la seva nissaga. I això que més enllà del seu pare, l'escultor Antonio Vigo, segueix tenint dues tietes per l'altre cantó. Letícia i Telma, Telma i Letícia. Per què es percep, doncs, que la jove ha quedat desemparada per part seva? La realitat és que mai no ha acabat de pronunciar-se del tot, intentant evitar les preguntes sobre el seu vincle amb el nucli dur de la reialesa. Quatre respostes comptades a algun periodista i poca cosa més. Així havia estat fins ara, que ha concedit una entrevista en profunditat per al canal de YouTube de Ricky García. I ja avancem que, tot i que amb calma, naturalitat i educació, no deixa canya dreta amb les seves declaracions.

entrevista carla vigo ricky martin youtube
Ricky García entrevista Carla Vigo. / YouTube

Vigo no recorda massa el canvi d'escalafó social de la germana de la seva mare perquè era molt petita, tot i que li sobtava que a l'escola li preguntessin tant per ella. En qualsevol cas, sí que rememora les seves visites a Zarzuela com, segons ella, "una casa normal, aunque parezca raro". "Es como ir a casa de tu tía", afegeix. No serem nosaltres qui dubti de la seva paraula, però costa imaginar que tot plegat és tan normal. Abans d'entrar en matèria quant a com ha estat la cronologia de la seva relació amb la reina, remetem a les referències que fa a la princesa Elionor i la infanta Sofia, les seves cosines. "Claro que tengo relación con ellas. No sé por qué dicen lo contrario". Té el seu WhatsApp, encara que la cosa es complica si es volen veure tenint en compte que la gran està fent el servei militar a Saragossa i la petita estudia a Gal·les.

Leonor jura la constitución con Letizia efe
Elionor i Letícia. / EFE

La nebodíssima aprofita per remarcar que també manté el contacte amb Letícia i Telma, tot i que en el passat no fos així, d'igual manera que comprèn que "es gente muy ocupada y que no pueden estar todo el tiempo llamando". "Supongo que se habrán dado cuenta de que necesito ayuda", exposa sense aprofundir massa i deixant clar que, si no l'ha rebuda, ha estat perquè no l'ha demanada. "Me da vergüenza, la verdad. Aunque sean mi familia, me da vergüenza pedir ayuda", confessa. Per si tot això no fos prou, Vigo també xerra sense miraments sobre l'escàndol de Jaime del Burgo, a qui titlla de "inmaduro (...). Este hombre no está bien de la cabeza".

Letizia Del Burgo foto X
La foto que, presumptament, Letícia va enviar a Jaime del Burgo. / X

També deixa anar perles contra Froilán, amb qui "nunca he tenido relación, me parece una persona muy inmadura", i Victoria Federica. La royal influencer per excel·lència i ella sí que eren amigues en el passat, però un drama amb un noi va ser la gènesi del punt final definitiu. "Ella estaba saliendo con un torero y con ese chico hablaba porque me caía bien. En un comentario le puse 'me pareces demasiado listo para ser torero'. A Victoria, con lo que le gustan los toros... Se enfadó un montón y me dejó de hablar".

victoria federica GTRES
Victoria Federica. / GTRES

Aquí l'entrevista completa, que ja advertim que no té pèrdua.

Carla Vigo, sense pèls a la llengua i visiblement recuperada. Ens n'alegrem.