Zarzuela ha tornat de Setmana Santa com va marxar: deixant Letícia per perduda. Tota Espanya sap que la reina va tenir una aventura extramatrimonial amb el seu cunyat. Van posar unes enormes banyes sobre la corona de Felip VI i l'única incògnita és si eren banyes consentides o d'amagat. De cara a l'opinió pública és irrellevant que els reis pactin tenir vides sexuals separades o si Letícia va enganyar Felip i el rei se'n va assabentar després pels serveis secrets. El fet és el mateix: Espanya ha aguantat 40 anys una mentida, el fals matrimoni de Joan Carles i Sofia, i ara va camí d'haver-se d'empassar el fals matrimoni de Felip i Letícia. La diferència és que ara l'amant ho explica, Jaime del Burgo, i que alguns mitjans es neguen a silenciar-ho. Zarzuela n'és conscient i segueix una doble estratègia: arraconar Letícia i preparar Elionor per si ha de regnar abans d'hora. Aquesta Pasqua van reaparèixer mare i filla a una processó i van avisar EFE, l'agència oficial de fotògrafs, per cobrir l'acte. Les fotos parlen soles: qui sembla la reina és Elionor:

4d00d581b01a1dbdb90bf42488b62dc976741f01
Elionor i Letícia de processó, EFE
Leonor Letizia Madrid EFE
Elionor i Letícia al carrer Alcalá, Madrid EFE

El primer gest ha estat crucial: suprimir la presència de la Família Reial a la Missa de Resurrecció a la Catedral de Palma. Ho han justificat amb una raó falsa: l'alt cost econòmic de fer volar els Borbons de Madrid a Palma només per una missa. La veritable raó és que aquella missa va ser l'inici del declivi de la imatge de Letícia, quan es va barallar en públic amb la seva sogra Sofia. Ara els reis i les seves filles apareixen en un altre acte religiós, una processó. Enguany a la de Nuestra Señora de la Soledad y Desamparo y del Paso del Santísimo Cristo Yacente del carrer Alcalá, en ple centre de Madrid. Letícia, que és atea declarada, passa per l'adreçador de presenciar una processó com qui veu folklore madrileny. Un mal menor per una reina en les seves hores més fosques. Per subratllar la irrellevància de Letícia, Zarzuela es nega a donar-li cap acte per presidir. La primera setmana d'abril només apareixerà de comparsa del marit en premis de Cultura i Esport a Cadis i a El Pardo. És a dir, Letícia de florer i sense obrir la boca. És el nou paper de la reina: o acompanya el rei o acompanya la princesa. El seu paper com a reina és gairebé nul. I Elionor cada cop més adulta, canviada i royal, eclipsant Letícia a cada acte. Així ho destaca Hola, la bíblia royal que manté castigada Letícia sense donar-li cap portada des de l'escàndol Del Burgo i ara destacant el nou look d'Elionor: boca nova i tenyida a l'Acadèmia Militar:

EuropaPress 5858689 princesa leonor infanta sofia procesion senora soledad madrid 30 marzo 2024

Elionor tenyida a la processó, EP

EuropaPress 5858673 reyes felipe letizia junto hijas princesa leonor infanta sofia procesion
Elionor tenyida, EP

Escriu Hola: "Vimos que Leonor ya no lleva brackets. La heredera al trono ha finalizado su tratamiento de ortodoncia después de 2 años. Inicialmente, en verano de 2022, tenía un aparato de corrección y hace un año comenzó la segunda fase con unos brackets transparentes. Durante la salida familiar ha lucido la melena capeada y más corta que en sus últimas apariciones públicas. Además, el color es más oscuro que su rubio habitual y en la parte delantera tiene unos reflejos claros que aportan mucha luminosidad". El somriure ja és més nítid. Les dents no són seves però ha superat el complex de la seva malaltia genètica que li deixava zones de la boca desdentada. El canvi és notable:

Leonor desdentada Instagram
Elionor desdentada Instagram
cad3afcae490a31b15199c2bc65764ce9513584aw
Elionor ja somriu amb la boca nova, EFE

El toc dels cabells més curts i amb reflexos, tot i ser a una Acadèmia Militar, i la boca nova dissenyen el futur d'imatge de la Corona, una princesa adulta, fotogènica, preparada i molt més icònica que la seva mare, una Letícia cada dia més gris, menys desimbolta i menys protagonista. Era qüestió de temps que això succeís però l'afer Del Brugo ho ha accelerat. Els 18 anys d'Elionor en semblen 28. S'acosta el seu moment.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!