Joan Carles I és el protagonista d'un documental a la cadena de pagament HBO, estrenat l'endemà de la mort d'Elisabet II. Les casualitats són capricis del destí. Mor una icona de la monarquia i alhora es ventilen els draps bruts d'un monarca caigut, Joan Carles. Esperadíssima estrena del 1r capítol de Salvar al rey, el reportatge on es revelen tots els tripijocs de la premsa, els governs i Zarzuela per tapar durant anys les vergonyes del rei, en forma de delictes fiscals, comissions il·legals i adulteris del cap de l'Estat.  En el capítol u es repeteixen arguments ja sabuts, com que Joan Carles va cobrar una comissió per cada barril de petroli que s'importava del Golf Pèrsic a Espanya. Una fortuna incalculable. També es furga en els afers de bragueta del rei. I es revela del nom d'una nova amant, una famosa periodista de la Transició que va morir abans d'emetre's el documental però que abans va deixar explicat, en boca seva i de la seva filla, que va ser amant del rei: Queca Campillo.

Queca Campillo EFE

Queca Campillo EFE

Queca Campillo va morir de càncer l'any 2015 als 65 anys, però apareix encara viva en el documental.  Declara a l'HBO que quan era fotoperiodista del diari Pueblo i fotografiava el rei Joan Carles, a l'inici dels anys 80, un dia va comprovar que totes les fotos el rei mirava a la seva càmera. De tots els fotògrafs, ella era l'única noia, jove, rossa, de cabells llarg i molt guapa, tenia uns 28 anys. El rei se li acosta i li diu "¿Trabajas de fotógrafa?", A la nit la fotoperiodista rep una trucada, era el rei. La convidava a quedar. Queca Campillo revela que així van començar a ser amants: "Me hacían entrar por una puerta trasera del monte del Pardo de entrada al recinto de la Zarzuela y quedábamos dentro de una furgoneta". I allà hi feien l'amor. "Era difícil en una época sin móviles pero nos arreglábamos. Yo tambinén estaba casada y tenía una niña. Era su confidente, le contaba la vida real". L'amant conserva cintes de cassete on el rei li deixava missatges al contestador automàtic. La filla també reconeix que el rei entrava i sortia de casa, que era un més de la família. Era l'amant de la seva mare.

Queca Campillo y Juan Carlos EFe
Queca Campillo y Juan Carlos EFE
Juan Carlos España 2022 GTRES
Juan Carlos España 2022 GTRES

Joan Carles sempre va donar suport a les exposicions de fotos de la seva amant, fent-hi acte de presència. La filla de la fotògrafa rememora que la seva mare era no només amant sinó confessora particular del rei, i que va acabar sent mitjancera entre el rei i la resta de fotògrafs. Queca filtrava notícies a uns o altres segons li encarregava el cap de l'Estat i quan a Palma un grup de sis fotògrafs, entre els quals Antonio Montero ara a Sálvame, van retratar el rei despullat a bord d'un iot, els va fer formar en filera per veure quins tenien les cames plenes d'esgarrapades dels esbarzers del penya-segat des d'on li van fer fotos: "A ver quién tiene huevos de publicarlas. ¿Salgo bien dotado?" els va deixar anar el rei. 

Juan Carlos revela un secreto GTRES
Juan Carlos revela un secreto GTRES

Una nova amant famosa del rei, afegida a la llista de Corinna, Marta Gayá, Bárbara Rey, Antonia Dell Atte, Paloma San Basilio i Anne Igartiburu. La sèrie promet emocions fortes. En el segon capítol hi ha més cintes d'àudio de Joan Carles enviant petons a Bárbara Rey i quedant amb ella per sopar. Si dediquen un capítol a cada amant famosa, necessitaran més que una sèrie un culebrot de mil capítols.