Les marxes independentistes per celebrar l'aniversari del referèndum de l'1 d'octubre de 2017 recorren tot el territori. Milers de persones s'han apuntat aquest dissabte dos d'octubre a caminar per recordar la data.

Més de 3.000 persones participen a la Marxa del Nord convocada per l'ANC per reclamar la fi de la repressió i que s'implanti el "mandat de l'1-O". Una marxa que ha sortit de Sant Julià de Ramis amb un miler de persones, però que ha anat agrupant més manifestants durant el recorregut fins a Girona. Un cop a la capital de la demarcació, els assistents han empaperat la seu de la Generalitat i han desplegat una gran estelada a la façana de l'edifici

Per la seva banda, centenars de persones participen a la Marxa de Ponent. Aquesta ha estat la caminada més matinera de les tres que se celebren al país, i ha sortit a les 6 del matí de Fraga, a la comarca veïna del Baix Cinca, direcció Alcarràs (Segrià), on s'hi ha unit el segon recorregut que ha arrencat a 'Lo Casino'. El punt d'arribada és l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Lleida, espai que va ser punt de votació l'1-O.

Finalment, a les 14 h està previst que es posi a caminar la Marxa Sud, que sortirà de Vinaròs i acabarà a Sant Carles de la Ràpita.