El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs que el grup parlamentari socialista va presentar contra els pressupostos catalans, un recurs que es va sumar al que ja va interposar el Govern de l'Estat contra les partides destinades a un referèndum independentista.

El Tribunal Constitucional va suspendre provisionalment el mes d'abril passat les partides dels pressupostos catalans destinades a un referèndum independentista, en admetre a tràmit el recurs que va presentar el Govern central. A més, va avisar el Govern de la Generalitat que ha d'obeir-lo.

Ara, el ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit un recurs similar promogut pel grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats.

El Tribunal acorda traslladar la demanda al Congrés dels Diputats, al Senat i al Govern, així com a la Generalitat i al Parlament de Catalunya, que disposen d'un termini de quinze dies per a personar-se en el procediment i formular al·legacions.

El recurs plantejat pels diputats socialistes considera inconstitucional la disposició addicional d'aquests pressupostos que preveu l'organització d'una consulta referendària "sobre el futur polític de Catalunya".