La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va ser víctima d'una broma telefònica a càrrec de dos humoristes russos, Alexéi Stoliarov i Vladímir Kuznetsov, ara la televisió Russia Today ha aprofitat per fer befa de la titular de Defensa. 

Els humoristes van acordar amb Cospedal la celebració d'una reunió amb un fals govern de Letònia que volia enviar tancs a Catalunya i que assegurava que Puigdemont era un espia, segons va revelar l'emissora Sputnik. Els dos humoristes es van fer passar per representants del govern letó, però la ministra se'ls va creure totalment i fins i tot va informar de les seves propostes al president espanyol, Mariano Rajoy.

La conversa entre el fals ministre letó i la ministra espanyola va durar 12 minuts i, finalment, Cospedal va indicar al seu compte de Twitter que la trucada havia estat "molt extranya".

Precisament en aquesta mateixa xarxa és on han aparegut més bromes d'usuaris que no entenen com la ministra va poder confiar en els bromistes.  

Per la seva banda, el PP ha acusat Rússia de "seguir intoxicant i manipulant contra e desenvolupament democràtic a Catalunya".