L’oficialisme ja s’ha posat en marxa a Catalunya. El diputat d’En Comú Podem i persona que havia sonat a totes les travesses per postular-se a liderar els morats a Catalunya, Raimundo Viejo, ha fet un pas endavant. La plataforma, que porta el nom de “Impulsant el canvi”, es presentarà oficialment aquest dissabte.

Viejo està considerat l’home fort de Pablo Iglesias i fonts de Podemos estatal confirmen a El Nacional que té tot el suport de la direcció. Malgrat que asseguren que el relleu del secretari d’organització, Sergio Pascual, no canvia els tempos i que se seguirà apostant per endarrerir la renovació de lideratges fins que se sàpiga què vol l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, allò cert és que Albano Dante Fachin ha guanyat una partida.

Quan Fachin va desafiar Iglesias posant en marxa una plataforma de debat que ha de culminar en una candidatura a principis d’abril, se’l va criticar ferotgement a nivell intern, i afirmaven que s’estava precipitant i que el moviment havia estat un error. Pràcticament un mes més tard, ja hi ha quatre faccions diverses, a l’espera de si a més Construim Podem, pròxima a les tesis madrilenyes, acaba per sumar-se a la iniciativa de Viejo.

Iglesias en moviment

Sembla que el líder de Podemos, Pablo Iglesias, no perd el temps. En tan sols una setmana ha fet dos moviments per intentar tenir controlats els múltiples fronts oberts que hi havia a la formació. Primer amb la fulminació de Sergio Pascual, afí a Íñigo Errejón, i del sector favorable a investir a Pedro Sánchez. Ara a Catalunya, ha començat també a posar-hi ordre.

Fonts d’aquesta iniciativa, consultades per Europa Press, asseguren que el projecte de Fachin concreta poc sobre si marcarà perfil propi dins la plataforma política d’esquerres anunciada per Ada Colau. I els de Viejo afirmen que la temen. “No volem que es dissolguin les sigles en un altre projecte”, conclouen.