El congrés del PSC ha rebutjat una esmena presentada per l’agrupació de Granollers que defensava la convocatòria d’una consulta acordada sobre la independència.

L’esmena es discutia a la comissió que debat la ponència marc del congrés i ha estat rebutjada per àmplia majoria, segons informa Efe.

“L’única via possible per resoldre aquesta situació i donar una sortida al problema d’encaix de Catalunya passa per una consulta al poble català”, assenyala l’esmena que ha quedat rebutjada i que defensava “una consulta amb pregunta clara i d’acord amb la legalitat”.

“Pensem que Catalunya ha de poder decidir si vol o no compartir un projecte amb la resta de pobles d’Espanya. Nosaltres ho volem, però no perquè des de l’Estat se’ns obligui o ens sentim sotmesos, sinó perquè sigui la voluntat dels catalans”, reblava la proposta.

Abans d’arribar al congrés, que s'està celebrant aquest cap de setmana a Barcelona, la ponència ja va perdre l’al·lusió a un referèndum a la canadenca, com a alternativa en cas que no prosperi la reforma federal de la Constitució.

Aquesta proposta figurava en el primer esborrany de ponència, però ha estat eliminada del pre-dictamen que finalment s’ha presentat al congrés.